Hur man fixar en tår utan sömnad

Hur man fixar en tår utan sömnad

När tyget är inblandade--med kläder, möbler och hushållsartiklar--är tårar att försvaga tyget och ser fula en risk. Tårar kan ofta repareras genom sömnad; men är inte alla händig med en nål och tråd. Om du är en av dem, att hitta en nr-sy metod att reparera tårar är ett bättre alternativ. Överväga olika nr-sy alternativ att reparera tårar, beroende på var revan och dess tillgänglighet.

Instruktioner

•Kapa en tunn remsa av självhäftande plagg tejpa bara tillräckligt länge för att täcka revan. Tryck på plagg tejpen på ena kanten av revan och dra den andra kanten av revan över plagg tejp remsa. Skala bort den skyddande hölje från andra sidan av plagget bandet och tryck på revan tillsammans för att säkerställa plagget tejpen fastnar väl.

•Kapa en tunn bit värme-aktiverat hemming tejp till längden på tår. Placera bandet längs ena sidan av revan och överlappa andra sidan av revan över bandet. Ange din kläder järn till en låg inställning utan ånga. Tryck på kläder järn till området band i tre till fem sekunder längs revan.

•Välj eller klipp ut en patch som är något större än revan måste du reparera. Placera plåstret över revan, antingen från framsidan eller baksidan beroende på tillgänglighet. En lapp på baksidan syns inte, men revan syns fortfarande. En lapp i fronten kommer att visas, men kommer att dölja revan. Applicera tyg lim runt kanterna på plåstret och tryck plåstret på plats. Om du använder en värme-aktiverat patch, järn plåstret på plats på en låg inställning med långsamma drag.

•Använd en tunn linje av tyg lim längs ena kanten av revan. Överlappa andra kanten av revan och tryck den på plats. Hålla den på plats tills limmet börjar ställa in och torka.

Tips & varningar

  • Välj ett tyg lim som är säkra för användning i tvättmaskinen att undvika limmet från kommer ångra i tvätten.
  • Reparationer kan göras från framsidan eller baksidan av tyget, beroende på om du har tillgång till baksidan. Vissa objekt, till exempel möbler, maj inte grant du åt från baksidan.