Hur man fixar en solrummet läcka

Hur man fixar en solrummet läcka

Uterum är ofta avkopplande och estetiskt tilltalande, men eftersom de använder en hel del fönster för att låta i solljus är de är mottagliga för läcker. Läckor behöver fastställande så snart de hända eftersom fukt uppbyggd skadar dina väggar och golv medan också inbjudande mögeltillväxt. Mögel inandning orsakar hälsoproblem, inklusive astma, hos många människor. Den vanligaste platsen för solrummet läckage är i sömmarna mellan glasskivor. Inspektera dessa sömmar så fort du misstänker en läcka för att få problemet fixat så snabbt som möjligt.

Instruktioner

•Inspect gråt hål längst ner på spåret på varje fönster i solrummet. Dessa hål få ofta blockerat med smuts och skräp; Detta resulterar i läckor eftersom windows inte kan rinna vatten på lämpligt sätt. Använd en synål eller annat spetsigt föremål för att rensa gråta hålen så Fönstren fungerar väl.

•Kontrollera fogtätning på varje fönster. Om fogtätning ser slitna, urkärnade eller kommer ur ramen, den behöver ersättning. Ta bort den gamla fogtätning genom att försiktigt skrapa det med ett rakblad. Tvätta med en mjuk svamp och milt rengöringsmedel en gång fogtätning tas bort och låta området helt torr. Återanvända färska täta till sömmen, med en vattentät täta och täta pistol. Följ alla instruktioner på täta röret för bästa resultat.

•Byt ut alla glasrutor som har sprickor i dem. Även en liten fraktur lämnar en öppning som vatten kan sippra igenom. Köra maskeringstejp över glaset flera gånger för att skydda den mot splittring som du tar bort den. Skrapa bort täta med rakhyveln och lyfta glaset ut. Skrapa bort eventuella återstående tätningsmedel runt ramen och lägga till en ny ansökan av täta. Placera det nya fönstret i ramen och sedan täta fönstret igen för att säkerställa en vattentät försegling.

•Lägg till ytterligare tak tätningsmedel runt blinkande på taket om din solrummet har en skorsten. Blinkande är metall anslutningen mellan taket och skorstenen och läcker ofta form i utrymmet mellan två. Färska tätningsmedel hjälper till att förhindra detta och stänger alla öppningar som vatten kan sippra igenom.

Tips & varningar

  • Du behöver en stege för att inspektera alla rutor som är högre upp. Var försiktig när en stege lutad mot ett fönster för att se till att fönstret inte lider skada.