Hur man fixar en rostiga rännstenen med hjälp av en plast mjölkkanna

Om du har gamla metall rännor i stället för nyare vinyl och kära, vet du hur lätt det är för dem att rost genom i fläckar. Om du har ett litet rost hål i dina rännstenen men inte råd att ersätta dem alla, här är en lätt och långvarig fix med hjälp av en bit plast skär ut från en plast gallon kannan och vissa takläggning cement. Läs vidare för att lära sig hur man fixar en rostiga rännstenen med hjälp av en plast mjölkkanna.

Instruktioner

• Använd en stålborste för att ta bort all lös metall och rost från insidan och utanför din rännstenen. Du vill välja en torr dag för detta projekt.

•Paint området med rost hämmande primer. Är vanligtvis tillgänglig i pints från maskinvara eller auto lagrar och faktiskt stabiliserar rust så det inte fortsätter att urholka metallen. Det är inte samma som vanlig metall primer. Detta är en vattenbaserad produkt som blir svart när det torkar.

•Kapa en bit av din mjölkkanna att täcka den rost hål med rum att avvara. Smutskasta en tunn film av taket cement runt hålet på insidan av dina rännstenen. Tryck på plast plåstret över det ordentligt och smeta mer cement generöst över plåstret och runt kanterna.

•Let bota din lapp för ett par dagar. Nu du kan röra upp färgen på dina rännstenen och bortsett från en liten depression i metall, din lapp kommer att vara knappt märkbar och kommer att pågå i flera år.

Tips & varningar

  • Läs stegen användningstips säkerhet på sidan av din stege och vara säker.
  • Mjölk kannor fungerar bättre än vatten tuttar eftersom plasten är oftast tjockare.