Hur man fixar en rostig porslin diskbänk

Om du äger en vit porslin diskbänk eller badkar, är det troligt att en dag kommer du att upptäcka rost. Om ditt hem har vattnets hårdhet eller mineral innehåll problem, kan du ofta slåss missfärgade fläckar på din diskbänk. Flera bra rost avlägsnande rättsmedel kommer att rengöra ytan utan att skada den.

Instruktioner

•Scrub rost fläcken med tandkräm och bakpulver. Strö bakpulver direkt på fläcken. Lägga tandkräm på en liten borste, tillsätt lite vatten och skrubba. Detta gör det själv avhjälpa är billig och skadar inte diskbänken ytan. Skölja diskbänken väl efter rengöring.

•Använd Bar Keepers vän för diskhon, skrubba och skölj rent. Denna produkt finns i flera sorter. Den flytande sorten föreslås för porslin. Försiktig med denna produkt som det kan etch porslin om kvar på alltför länge (mer än 3 minuter), och det kan missfärga vissa metaller.

•Använd grädde Zud med en nylon borst borstar. (Zud görs med oxalsyra blandat med fina pimpsten och kvarts slipmedel.) Denna produkt är utformad för att bekämpa rost, och det fungerar. Det kan lämna slipande ytan repor. Oxalsyra dödar bakterier, vilket inte är bra om du använder en septisk system. ZUD anses inte grön.

•Pour salt över rost fläcken. Tillsätt citronsaft till saltet tills saltet är våt. Låt blandningen stå på fläcken i 6 till 8 timmar före sköljning ren. Upprepa om det behövs. Denna åtgärd är miljövänliga och fungerar med septisk system.

•Använd sjö gelé för porslin (kallas även rörmokaren 's helper). Tillåta gelé att sitta på fläcken i 30 minuter och skölj bort. Om fläcken ligger intill en chrome avlopp, tillåter inte gelé att sitta på krom för mer än 5 minuter eller det kommer att försämra chrome.