Hur man fixar en påfyllningsbara butan lättare

Hur man fixar en påfyllningsbara butan lättare

Det finns en hel del butan tändare till salu. De är tillverkade av flera olika företag och därför kan ha olika mönster. Även så, är butan tändare påfyllningsbara eller disponibel.

Påfyllningsbara butan tändare kostar vanligtvis mer än engångsartiklar och funktionen mer avancerade material och konstruktioner. Felsökning av dessa tändare kan ofta lösa många operativa problem. Du kan undvika kostsamma reparation räkningar genom att fastställa din butan lättare själv.

Instruktioner

•Locate flame-justering kontroll på ljusare. Placera kontrollen så att det är i mitten, så att en medel-höjd låga när lit.

•Depress tändning växel eller glida upp i butan lättare till sidan att tillåta butan gas att flytta från tanken. Lyssna efter ett väsande ljud som betyder det finns bränsle i ljusare.

•Vrid butan lättare upp och ner och pressa bränsle-fylla ventil med en liten skruvmejsel. Håll ventilen i att tillåta alla återstående butan bränsle och luft instängd i tanken att fly.

•Fyll tändare med butan bränsle. Bränsle munstycket på en butan bränsle flaska att fylla ventil på ljusare nedtryckt i minst 10 sekunder. Ta bort butan bränsle flaska, tillåta bränslet i den ljusare att värma, och försök att antända ljusare.

•Sätt munstycket till en burk med tryckluft. Håll munstycket 1 till 2 inches från brännare kammaren överst i ljusare. Direkt två eller tre korta blaster luft att ta bort eventuella skräp eller kol ackumulering. Försök att tända ljusare.

Tips & varningar

  • Om ingen av dessa steg fungerar-- och din tändare är viktigt för dig - kan du skicka den tillbaka till tillverkaren för reparation, särskilt om din tändare är under garanti. Alternativt kan du ta den till en lokal tobaksaffär som lättare reparationer.