Hur man fixar en översvämmade källare

Hantera en översvämmade källare på grund av stormar eller pipe skurar är en svår uppgift som innebär att ta bort vattnet, torkar ut golv, väggar och tillhörigheter och fastställande av vattenskador.

Instruktioner

•Fix källan till översvämningar. Det är viktigt att stoppa översvämningar så snabbt som möjligt för att minimera skadan. Om översvämningarna har orsakats av en brast pipa, stänga av vattnet vid de viktigaste ventilen. Om vattnet beror miljö vatteninströmning, kan du behöva vänta tills flodvattnet avta.

•Pump vatten från källaren. Nästa steg är att få vatten i källaren ut så snabbt som möjligt. Många järnaffärer hyra vattenpumpar. Se till att pumpens motor är kraftfull nog att hantera mängden vatten i källaren. Direkt vattnet från huset så att det inte kan sippra tillbaka in i källaren.

•Ta bort allt från källaren. Allt måste tas från källaren och torkade ut, inklusive böcker, leksaker och möbler. Alla leksaker ska noggrant torkas och sedan tvättas med ett blekmedel lösning att få bort alla bakterier från vattnet.

•Dra upp mattor och ignorera. Mattor, särskilt de med underlag, överlever inte översvämning väl och kan hamnen bakterier och svamp under torkningen. Det är bäst att ignorera alla källare mattor.

•Wash alla översvämmade ytor med blekmedel. Väggar och golv i källaren bör tvättas i en svag blekmedel lösning att förstöra alla bakterier som bodde i vattnet. Skölj alla ytor med varmt vatten efter tvätt.

•Vrid på fan och lät källaren torr. Stora industriella fläktar kan också hyras i järnhandeln. Sätta fläkten i dörröppningen till källaren och peka den utåt så att den fuktiga luften sugs ut ur källaren. Det kan ta upp till några dagar att ordentligt torka källaren. När torr, nytt golv kan läggas och allt som inte var permanent vattenskadad kan gå tillbaka i källaren.

Tips & varningar

  • Låt källaren möbler och böcker torr utanför i solen för att förhindra mögeltillväxt.
  • Låt inte vatten sitta i källaren för en längre tid eller det kan hysa och växa bakterier.