Hur man fixar en läckande slang till en ismaskin

Du kan köpa icemakers som antingen fristående enheter eller inbyggd i kylskåp. Oavsett vilken typ, för att fungera korrekt, måste icemakers anslutas till en vattenförsörjning linje. Flexibla slangar används oftast för att göra dessa anslutningar. Om du märker en läcka i din ismaskin matarledningen, har du ett par olika sätt att du kan fixa det, beroende på platsen som läckan.

Instruktioner

•Vrid av strömmen till ismaskin genom att dra ut den. Om du kopplar från ismaskin inte är möjligt, slå av strömmen för ismaskin på huvudsakliga kretsbrytaren.

•Vrid av vattenförsörjning ventilen som styr vattnet för ismaskin. Du kan hitta leverans ventilen genom att spåra slangen från slutet där den möter kylskåpet tillbaka till ventilen. Vrid vredet på leverans ventilen till höger för att skära vattnet.

•Look för lokalisering av läckan på ismaskin slangen av spotting förekomsten av vatten. Detta kommer att ge dig en indikation på vilken del av slangen är läcker och hur du kan fixa det. Torka upp eventuellt läckande vatten med en handduk.

•Fix en slang som läcker vid någon av ändarna genom att dra åt de komprimering muttrarna som håller den på plats på ismaskin eller leverans ventilen med en skiftnyckel. Torka upp något stående vatten. Återställa vattenförsörjningen. Kolla efter läckor.

•Byt ut ismaskin slang om komprimering nötter inte kommer dra ordentligt eller om slangen läcker mitt i linjen. Skruva loss slangen i vardera änden genom att lossa komprimering nötter med en skiftnyckel. Ångra alla klämmor hålla slangen på plats och dra ut slangen. Linda trådar på ismaskin inlopp och utloppet leverans ventil med rörmokare tejp. Återansluta en ny ismaskin slang genom att skruva komprimering nötter på plats på någon sida.

•Restore vattenförsörjningen. Kontrollera den nya slangen efter läckor. Dra åt kopplingarna om de läcka.

•Restore makt att ismaskin.