Hur man fixar en läckande genom avdunstning (träsket) kylare

Hur man fixar en läckande genom avdunstning (träsket) kylare

Genom avdunstning swamp kylare är ett energi effektivt sätt att kyla ett hus i torra klimat. Tyvärr, som med mest hushållsapparat, saker kan gå fel. Om din kylare läcker vatten på ditt tak, inte bara kan du behöva ersätta din kylare, men du kan också behöva byta ut ditt tak. Om inte kylaren har skadats fysiskt, finns det bara sex platser som din kylare kan läcka från. Vi kommer att köra igenom dessa platser en efter en. Här är några enkla idéer om hur att diagnostisera och åtgärda din läckande swamp kylare.

Instruktioner

•Kontrollera vattnet feed line. En gemensam läcka stött på evaporativ kylare är vid den punkt där linjen 1/4-tums koppar vatten kommer in svalare bostäder. De tre mest sannolika problem här är: 1) komprimering muttern behöver åtdragning 2) gummipackningen (bricka) behöver bytas, eller 3) float ventilen inuti har sönder eller lossnat och måste dras åt eller ersättas.

•Inspect flottör ventil inloppet. Om vattenläcka verkar komma från vattenintag på float ventilen, kan du problemet vara att vatten in din reservoaren sprutning utanför din reservoar. Lyft upp på float armen för att avgöra om alla av vatten besprutning ut sprutar i vattenbehållaren. Om inte, helt enkelt justera float ventilen att peka vidare bort från kanten av din behållare.

•Kontrollera framsidan av kylaren på pad. Detta gemensamma problem resulterar i allvarliga skador i främre skärmen locket av kylaren som rost och skala uppbyggd sakta förstör den. Denna typ av läcka kommer vanligtvis vara resultatet av en av tre problem. 1) toppen av pad är så Baka ihop med skala som vattnet sprutar bort av det. 2) på framsidan av pad är så caked med skala att mini-stalaktiter har bildat en bro mellan pad och främre skärmen på kylaren, vilket gör att vattnet att springa fritt ute på framsidan av kylaren. 3) distributör bostäder är skev och inte längre bildar en snug passar över toppen av cooler pad, vilket gör att vattnet att spraya eller spruta ut. Någon av dessa tre problem kommer att innebära ersätter antingen pad själv eller distributör bostäder.

•Inspect dräneringshålet på botten av kylaren. Om vatten läcker ut från dräneringshålet, då har du troligtvis en ganska enkel fix. Kontrollera om den reservoar vattennivån är över toppen av spill röret. I så fall helt enkelt böja float armen för att justera vattennivån. Om inte, kontrollera att overflow röret skruvas ordentligt på plats i dräneringshålet. I så fall måste byta ut avloppet beslag och/eller spill röret.

•Kontrollera att se om det läcker ut ur botten av svalare bostäder från sidorna av dynan. Om så är fallet, kontrollera nivån på skalan uppbyggd på sidorna av dynan och plast skären på sidorna. Om det verkar överdrivet måste du antingen ren pad eller ersätta den. Om nivån på skalan uppbyggd inte verkar alltför stora, kontrollera att plast sidovägg reservoar församlingens sitter ordentligt, med basen inuti väggen i nedre behållaren. Kontrollera också för att se om denna plast sidovägg är sprucken eller har ett hål i den.

•Inspect området längst ned i den svalare bostäder från under vattenbehållaren. Försök att dra åt eller ens ersätta avlopp passande eftersom detta kommer att vara din mest billiga möjligheten för en lösning. Se till att vattnet inte är överfyllda framsidan eller baksidan av behållaren, så helt enkelt justera float ventilen. Mer än sannolikt din plast reservoar liner är spräckt och måste ersättas. Detta kommer att kosta mindre än ersätter pad, men kan vara en ganska stor uppgift, men det inte är så svårt som det låter. Se steg 7 för en snabb promenad genom för att ersätta denna reservoar liner.

•Ta bort avloppsröret församling och bräddavlopp. Ta bort pad, vatten distributör (detta kan ställas in på kylaren) och vattenpumpen (detta kan förbli hakas upp till distributören). Slå av strömmen och vattnet till enheten. Skruva loss ventilen flyta från sidan av kylaren. Ta bort plast sidoväggarna såväl som stag längst ner som har plats för pad på plats. Nu ta bort stor plast reservoar liner som rymmer allt vatten system. Du kommer troligen köpa en ny reservoar liner tillsammans med både plast sidoväggarna.