Hur man fixar en läckande backventil på en Sump Pump

Översvämningar i som ett olyckligt men gemensamma problem i många källare, men att lägga till en sump pump kommer att kraftigt minska risken för översvämningar samtidigt bidra till att hålla området torr. Vissa typer av Sumpen pumpar har en backventil som förhindrar avlopp och vatten från bakningen upp i sumpen gropen. Backventilen kan ibland fel och börjar läcka. Lyckligtvis, backventiler är relativt billiga och du kan fixa den läckande ventilen genom att ersätta den.

Instruktioner

•Lossa sump pump's elektriska sladden ur eluttaget. Om sump pump är hårdkodade, växla till brytaren i rutan brytare utanför. Leta upp den läckande backventilen. Placera en plasthink direkt i ventilen att fånga något vatten som avlopp ur röret efter borttagning.

•Använd en bågfil för att skära läckande backventilen ovanför och nedanför PVC-rör. Klipp så nära backventil som möjligt. Om backventilen använder metall klämmor för att säkra det till röret, i stället för röret montering inuti backventil, hoppa över detta steg och gå vidare till steg 3.

•Ta bort skruvarna på de klämmor som säkrar PVC pipe till backventilen. Lyft den gamla backventilen av röret.

•Sätt utloppsröret ny backventil. Sätt in insugningsröret i andra änden av den nya backventilen. Det finns en pil på backventilen som visar riktningen av vattenflödet. Se till att pilen pekar på avloppet och inte på sump pump. Rören måste passa ordentligt i backventilen utan glider om.

•Hållare en liberal belopp av PVC cement på områden i rören som ansluter till den nya backventilen. Flytta de metall klämmorna och säkra dem genom att dra åt skruvarna med en skruvmejsel. Använda skruvmejsel att dra åt skruvarna på backventilen.

•Anslut sumpen pump till eluttaget eller slå till brytaren i rutan breaker tillbaka på. Tillsätt vatten i sumpen pump gropen och--när sump pump aktiverar--granska backventil efter läckor.

Tips & varningar

  • Om rören inte passar perfekt in i den nya backventilen, installera ett koppel på varje ände av rören. Kopplingen måste vara mindre än röret slutar.