Hur man fixar en läcka i ett PVC-rör i ett kök avlopp

PVC är ett lätt och billigt material som är ett populärt val för VVS användning i nya bostadsbyggandet. Rören är också lätt att klippa och gå med, vilket gör installationen på ett kick. Lika tuff som dessa ledningar, dock kan de ibland spricka eller läcka. Om fastställande av en läcka i ett PVC-rör i ett kök avlopp görs i två steg: först att hitta läckan och då lapp det. Om läckan i den böjda delen av avloppet, känd som P-fällan, måste du först ta bort fällan och töm ut vattnet innan du försöker reparationer.

Instruktioner

•Bestäm där läckan är i PVC-rör. Placera dig själv under diskbänken. Undersöka röret för tecken på läckage, som rinnande vatten. Om du inte kan se något, känner upp och ner sidorna av röret för fukt.

•Om läckan är på den raka delen av PVC precis under diskbänken, reparation är lite enklare. Torka bort röret med en handduk. Infoga en tub med täta i din täta pistol. Trimma bort slutet vid 1/4 tum märke. Applicera täta till spricka område. Låt det torka.

•Wrap vattentät tejp runt drevat området.

•Om läckan är på den böjda delen av röret, måste du koppla det så att det kan torkas. Placera en hink under den böjda delen av röret. Skruva loss kopplingar med skiftnyckel. Dra ut p-fällan. Tömma den i hinken. Reparera sprickan eller läcka med de metoder som beskrivs ovan. Byt ut p-fällan.

•Köra vatten i diskhon. Titta på reparation området efter läckor.

Tips & varningar

  • Dessa metoder för att fastställa en läcka i ett PVC-rör är bra för kortsiktiga lösningar. När du har tid, bör du ersätta hela avsnittet av PVC-rör med läckan.