Hur man fixar en krossad kopparrör

Hur man fixar en krossad kopparrör

Koppar rörsystem är utformad som en hållbara, långvariga rörsystem för kallt och varmt vatten transport från viktigaste vattenlinjen till alla vatten uttagen i ett hus, som är den Diskhoar, badkar, dusch, toalett, panna, varmvattenberedare och tapparna för tvätt och utomhus vattning tapparna. Kopparrör också hitta sin väg i kreativa vatten fontäner och konstnärliga skulpturala bitar. I alla instanser av dess användning, kan ett kopparrör skadas--antingen böjda eller krossad av effekterna av något tungt faller på den. När den är skadad, blir kopparröret mycket svag på den punkten, ibland bortom reparation av det gamla röret.

Instruktioner

Kvällen ut skadan

•Vrid det viktigaste vattnet linje till huset av för att stoppa flödet av vatten genom den skadade delen.

•Dränera vatten ur linjen. Slå på vattnet från en outlet enheter röret feeds, såsom diskhon eller spola toaletten ansluten till den linjen.

•Heat det skadade området med en lödning fackla tills röret är mycket varm och lite smidig.

•Tryck på sidorna av krossade röret med en gummiklubba medan röret är fortfarande varm, omväxlande på sidorna, och räta försiktigt ut rör böj med händerna. Fortsätta att värma området mellan slagen. Det kommer att kräva ett skarpt konstnärliga öga att bestämma var och hur hårt att slå för att få mjuka röret tillbaka i form.

•Tillåt pipe tid att grundligt cool innan vattnet igen.

Ersätta den skadade delen

•Använd en rörsågen att skära röret på båda sidor av det krossade området. Göra detta med största vattenledningen avstängd. Detta är det enda alternativet för en krossad pipa med en spricka, pinhole eller för en vars vattenflödet är alltför restriktiv och för svårt att omforma. Använd tång för att ta ut krökar från tillskärning.

•Measure avståndet mellan de två skära ändarna av röret med ett måttband.

•Kapa en koppar reparation ärm att återförenas med rören. Möjliggöra minst en 1-tums överlägg i båda ändar. Applicera fluxen på insidan av ena änden av ärm och bilden som slutar över en sida av det skurna kopparröret. Applicera fluxen med penseln på insidan av ärmen andra sluta och dra det över andra kopparröret. Centrerar ärmens position över rören och löda ändarna för att de gamla rören.

•Kapa en ersättare bit av röret att fylla i området skära rör. Detta är ett annat alternativ om alternativet koppar ärm inte är lång nog för reparation. Markera mätning på en ny bit kopparrör, och skär den med en rörsågen.

•Installera nytt rör ersättning bit. Ren gammalt rör med en smärgel duk och applicera fluxen sammansatta till det gamla röret, det nya röret och insidan av två rör kopplingar. Skjut dem till befintliga röret, en i varje ände.

•Lift ersättning röret bit upp snabbt i gapet och skjut varje ärm över ändarna--centrerad över ändarna av nya och gamla röret. Wrap lödtenn tråd runt och värm med lödtenn facklan att försegla luckorna runt varje ände av ärmen helt. Upprepa för andra rör ärmen.

•Vrid vatten på och kontrollera att anslutningen är läcka bevis. Om inte, rätta till det med mer lödning runt luckorna.