Hur man fixar en feljusterad dörr

En feljusterad dörr resulterar i ojämna mellanrum längs kanterna och drabbar ofta stängning och hållkommando. I vissa fall kan är en enkel fix som skärpning gångjärnen tillräckligt. Andra gånger kräver feljusterade dörren en mer utmanande reparation som mellanlägg gångjärnen. En feljusterad dörr är ibland tecken på stiftelsen problem; Detta gäller särskilt om du har flera feljusterade dörrar och fönster i hemmet. Rådfråga en professionell entreprenör om din dörr fixar inte fungerar eller om du misstänker ett foundation problem.

Instruktioner

• Öppna och stäng feljusterade dörren att leta efter områden där det fastnar eller icke linje upp korrekt. Leta efter luckor runt kanterna på dörren när den stängs. Placera en nivå på den övre kanten av dörren medan den är öppen att se om det hänger nivå.

•Kontrollera där spärren på dörren träffar strike plattan på ramen. Family Handyman föreslår omfattande strejk plattan med maskeringstejp och smetar läppstift på spärren. När du stänger dörren, överför läppstift för att visa om spärren slår strike plattan för högt, för låg eller lagom.

•Dra skruvarna på gångjärn plattan som håller dörren på ramen. Dra åt den övre gångjärnet så att spärren hit högre på strike plattan, eller nedre gångjärnet att göra det slå lägre.

•Lägg till kartong shims mellan gångjärnen och ramen på toppen eller botten, beroende på om du behöver att höja eller sänka dörren. Skär en rektangel av tunn kartong, till exempel baksidan av en bärbar dator, så det är något större än gångjärnet där den ansluter med ram.

•Skruva ur gångjärnet från ram sidan. Håller pappen upp till ramen och swing gångjärnet på plats igen. Skär runt gångjärnet, med en mattkniv, så det matchar gångjärnet exakt. Skruva fast gångjärnet tillbaka med papp mellan gångjärnet och ramen.

•Byt ut dörrkarmen om det är skev och om anpassning av gångjärn gör inte en skillnad. Köpa en ny dörrkarm av rätt storlek. Ta bort luckan från ramen, riva ut gamla gamla ramen, och spika den nya ramen på plats. Använda shims att den nya ramen innan du sätter tillbaka dörren.