Hur man fixar en Cement uteplats som sjönk mot stiftelsen

Hur man fixar en Cement uteplats som sjönk mot stiftelsen

Består av cement, sand och samlade, konkreta uteplatser är en praktisk, hållbar yta när installerats korrekt. Om en uteplats platta inte är hälls över en tjock, komprimerade bas, grus under bär iväg och uteplatsen sjunker. Förutom de skador som spridning, kommer att en uteplats som sjunker mot ett hem orsaka dränering problem för foundation. En reparation metoden känd som slabjacking innebär att pumpa injekteringsbruk under patio att höja plattan underifrån.

Instruktioner

•Använd ett måttband att ordna tre borrhål i en triangel. Utrymme två hål närmast nedsänkt minst 1 fot i. Alla tre hål bör vara fördelade jämnt och 3 till 8 fot ifrån varandra, beroende på tjockleken på plattan. Markera hålen på sjunkna betong med krita.

•Ø tre 1 1/2 - till 2-tums hål genom krita märken, med en kärna borr.

•Skruva ena änden av en slang på slutet av en slabjacking pump och bifoga ett spänne till anslutningen att förhindra att slangen lossnar.

•Skruva ett 1 1/2 - till 2-tums munstycke i andra änden av slangen och push det genom lägsta hålet tills det träffar foundation under.

•Mix gjorde en sats av cement injekteringsbruk för slabjacking i en skottkärra med mängden vatten rekommenderas på instruktionerna. Scoop injekteringsbruk i pumpen med en spade.

•Vrid pump på "On" och pumpen injekteringsbruk i lägsta hålet tills hålet under trottoaren är fylld. Slå maskinen till "Off" och upprepa proceduren för de andra två hål att fylla hålrummet under plattan.

•Return slangen första hålet och tur maskinen till "På." Med hålrum fyllt, kommer pumpen trycksätta injekteringsbruk långsamt höja plattan. Fortsätta pumpa i det första hålet tills plattan stiger ungefär en tum.

•Upprepa steg 7 på varje hål, att höja plattan 1 tum innan roterande till nästa hål, tills plattan återgår till sin ursprungliga höjd.

Kulglass ut alla injekteringsbruk inuti borrhålen med en skruvmejsel eller andra långa, smala verktyg och torka bort med en fuktig trasa.

•Pack stel murbruk blanda i varje hål med en spackel och avskurna ytan ren med slutet av kniven så det är mindre märkbar. Blockera uteplatsen och ge injekteringsbruk under plattan två dagar för den att ställa innan du tillåter gångtrafik.