Hur man fixar en bruten Jade växt

Hur man fixar en bruten Jade växt

Jade växten, eller Crassula ovata, är ett saftigt med små vita eller rosa blommor. Det är även känd som trädet vänskap. Denna växt vanligtvis kräver lite omsorg och växer stadigt i de flesta förhållanden. Men om det blir få bankat över, grenarna kan bryta. Du måste ta hand om dessa brutna lemmar innan de börjar ruttna och orsaka ytterligare skador på anläggningen.

Instruktioner

•Kapa av trasiga eller krossade stammen till en plats där du ser frisk planta vävnad. Lämna inte en stubbe. Skär den an mot en stam eller en annan gren, om möjligt. Använd en vass kniv med en slät kniv.

•Stöd en stam som är skadad av säkra den med ett gummiband till en obruten del av Jaden eller en andel i marken. Om du inte kan figursätta det elastiska bandet runt grenen, skär elastiska, vira den runt stammen och stöd, och binda elastisk ändar tillsammans. Det elastiska bandet inte kommer att skada växten, eftersom det kommer att flytta eftersom anläggningen växer. Ta bort det elastiska bandet när stammen känns fast igen. Denna metod kan arbeta på stjälkar som inte är illa skadade. En allvarligt skadad stam bör tas bort. Om du är osäker, försöka reparera stammen. Om du ser det mjukgörande eller börjar ruttna, ta ut bandet och ta bort grenen.

•Care för växten som vanligt. Nu är inte tid att ändra någon av parametrarna. Plantera om, lägga till extra näringsämnen, vatten mer eller inte ändra anläggningens läge. Detta kan försvaga växten, som måste fokusera sin energi på att reparera skadan.

Tips & varningar

  • Du kan använda alla starka minne för en insats, såsom kommersiella krukväxt spel, chopstick eller spett. Tryck in i smutsa långsamt för att undvika att skada rotsystemet.