Hur man fixar en avdunstning (träsket) svalare: ersätta en vattenpump

Hur man fixar en avdunstning (träsket) svalare: ersätta en vattenpump

Evaporativa kylare, även känd som swamp kylare, är ett effektivt sätt för energi att kyla ett hus i torra klimat. De består av en vattenreservoar 3-5 inches i djup. Detta vatten skickas via en pump, till vatten distributör som passerar vattnet över en våt cell. Denna våt cell är i grunden en stor kartong luftfilter. Luften pumpas genom denna våta filter, och detta vatten kyld luft pumpas sedan in i huset genom normala kanal arbete. En av de vanligaste fix-it jobb behövs för att upprätthålla en evaporativ kylare är byte av vattenpump.

Instruktioner

• Öppna Sidopanelen av din kylare. Lokalisera vattenpumpen om du inte redan vet var det är. Det finns många skäl en kylare brukar fungera, så diagnostisera att pumpen måste bytas kommer först. Med pumpen påslagen, ta bort utfall tee cap eller pump slangen att se om vattnet pumpas genom maskinen. Om inte, gå vidare till steg två.

• En första order av verksamhet är att försäkra att pumpen är ansluten och strömmen till enheten är avstängd. Kom ihåg att du arbetar med en apparat och vatten. Nu när det är säkert att arbeta med denna utrustning, kontrollera din befintliga pump. Behöver någon av de anslutande slangar eller klämmor ersättas? Om så, du kan spara en resa genom att få allt behöver du på den första körningen.

•Assuming du kommer att ersätta hela pumpen församlingen, det första steget blir att ta bort pumpen slangklämma från slutet av pump slangen utfodring i vatten distributören. Detta sker enkelt genom att helt enkelt nyper de två ändarna med tång och flytta klämman från slutet av slangen. Det enda andra som kan behöva göras är att ta bort raden utfall från utfall tee. Många människor använder inte blöda linjer, så detta inte kanske är nödvändigt. Ett utfall är en 1/4", mjuka"poly"slangar som löper från utfall tee, ut i avlopp/bräddavlopp röret i botten av kylaren, och stänga av taket. (För information om hur du installerar en blöda linje - min relaterade artiklar avsnitt)

• Nu att du har kopplat bort gamla pumpen, helt enkelt placera den nya en i vattenbehållaren. Det rekommenderas starkt att du ställer den nya pumpen i en nätpåse filter eller korg. Detta förhindrar bitar av skala från igensättning eller förstör din nya pump. Koppla pumpen slangen till utfall tee och blöda tee till pumpen. Anslut den andra änden av slangen för pump till distributören ovanför den våta cellen (pad). Sätt tillbaka raden utfall utfall tee, och du är allt klart.

•Innan du nära upp din svalare bostäder, nu är en bra tid att olja din fan, kontrollera och justera din drivrem och rensa ut din Vattenbrickan om behöver vara.

Tips & varningar

  • Mycket av det förebyggande underhållet kan göras när du redan är på taket och i kylen. Vara säker på att få oljan, nycklar och andra nödvändigheter för att rädda dig själv en annan resa om några veckor.
  • Se mina andra artiklar under samma namn "hur man fixar en evaporativ (träsket) svalare: med undertexter som installerar en blöda linje, installera en inline skala filter, med en läckande kylare, byte och justera en kylare float ventilen, ersätter wet celler (kuddar), vinterförvaring din swamp kylare och förebyggande underhåll.
  • Var försiktig med att sätta några kemikalier i din vattenreservoar. Många kalk och skala behandlingar kommer att förstöra din våt cell (cooler pad) och kosta dig mer än vad de sparar.