Hur man fixar en akryl ull matta som kastar

Hur man fixar en akryl ull matta som kastar

En akryl ull matta kan göra ett välkommet tillskott till något område av ditt hem eller kontor. Snygg, har ull ett bra sortiment av luft-renande egenskaper. Men eftersom porösa ull fibrer är mycket benägna att gå sönder, är akryl ull mattor synonymt med shedding. Om du äger en akryl ull matta som har alla avsnitt som har fallit offer för överdriven shedding, kan du enkelt reparera din matta genom att ersätta det skadade området fibrer.

Instruktioner

Reparera Shedded mattor

•Obtain ersättning fibrer att fylla området du vill reparera.

•Ta bort alla trasiga fibrer från den skadade delen av din matta med en spackel. Detta kommer att ge dig tillräckligt utrymme att installera din ersättning fibrer.

•Spread några vattentät tejp över det skadade området. Använda en bomullspinne eller tandpetare för att tillämpa din limmet.

•Fyll det skadade området med ersättning fibrer. Efter korrekt positionering ersättning fibrerna, ge limmet minst en hel dag för att torka.

Ytterligare skjul skydd

•Vacuum din akryl ull matta så ofta som möjligt. Eftersom det är helt normalt för ull mattor att kasta alltför tidigt på, noga med att dammsuga mattan minst en gång om dagen för den första månaden du äger den. Har din vakuum inställd på en av dess lättaste inställningar när de utför detta steg, som för mycket sug står att skada ull mattor. Efter den inledande inbrott perioden är över, Fortsätt att dammsuga din matta en eller två gånger i veckan.

•Var din skorna innan du går ner på mattan. Diverse smuts och skräp från skor har en tendens att bli djupt förankrade i akryl ull mattor. Med tiden kommer smuts stapla upp och göra din matta ull fibrer mycket benägna att personalminskningar och brott.

•Placera din matta i ett område med låg trafik i ditt hem eller kontor. Friktion är en av de främsta orsakerna till shedding i denna typ av matta, så försök att undvika att gå på det när det är möjligt.