Hur man fixar Drip system

Hur man fixar Drip system

Moderna DROPP tekniken utvecklades i det torra klimatet i Israel på 1950-talet. Det är en värdefull bevattning verktyg för hem och kommersiell landscapers eftersom det ger ett lågt underhållsbehov sätt att hålla växter, träd och även gräsmattor vattnas under växtsäsongen medan du använder mindre vatten än konventionella sprinkler. Drip system är känsliga för förorening. Även små partiklar kan blockera utsläppsländerna foder rader och om du inte utför regelbundet underhåll, dina växter kan dö av brist på vatten. Drip system också fungera dåligt om vattenförsörjningen inte är ordentligt reglerat.

Instruktioner

•Installera ett filter på varje droppa rad, om du inte har en redan, genom att skruva den på vatten tapp. Om du har ett filter, men upplever ofta blockeringar i utsläppsländerna, ersätta den med en ny. Det kan vara förorenat av mineralfyndigheter.

•Installera en tryckregulator i varje droppa rad efter filtret. Skruva den på filtret, och sedan skruva en komprimering adaptern till den andra änden och skjut huvudsakliga försörjning slangen in i den. Tillsynsmyndigheten upprätthåller trycket i droppet linjen på en optimal nivå så flödet från alla utsläpp är enhetliga. Om din DROPP linje har ingen regulator, kan högt vattentryck skada komponenterna som DROPP.

•Installera en backventil för varje 3-droppfot i höjd på raden huvudsakliga DROPP om det är på en nedåtriktad lutning och växter längst håller på att alltför urvattnat. Överflödigt vatten är ett resultat av dränering när den viktigaste vattenförsörjningen är avstängd. Kolla ventilerna kommer att minska dräneringen.

•Sätt tillbaka en sändare som är bli blockerade snarare än försöker rensa den. Om det är installerat på den huvudsakliga DROPP-raden, dra den ur hålet och tryck in i det nya. Om det är installerat på en längd av 1/4-tums röret, avskurna med en mattkniv och tryck den nya sändaren i slutet av röret.

•Ställ in mängden vatten varje planta får genom att ändra utsändaren. Om en växt är alltför urvattnat, använda en utsändare som ger färre gallons per timme. Omvänt, anställa en som levererar mer vatten om växten är för torr.

•Byt ut en skadad del av 1/2- eller 5/8-tums slang genom att skära den med en kniv och ansluta ett ersättande avsnitt av slangar av samma diameter med komprimering kopplingar. Tryck ena änden av varje koppling till cut-off ändarna på stambanan och ersättning i den andra änden av varje koppling.

Tips & varningar

  • Det är lättare att skära slangar och ersätta utsläppsländerna efter slangarna har varit värms av solen.
  • Du kan använda sändare med inbyggda backventiler för specifika växter längst ned i en sluttning som får för mycket vatten.
  • Om DROPP systemet är anslutet till ditt viktigaste vattenförsörjning, installera en återflödet preventer mellan tapp och filter för att förhindra föroreningar från att dras in i ditt dricksvatten.