Hur man färg & ålder en kalksten vägg

Staplade kalkstensväggar---utomhus i en trädgård eller inomhus på en spis---ger en anteckning på rustik skönhet till någon design. Kalksten kan komma i en mängd olika naturliga färger---grå, tan, gul--- eller en kombination av alla tre. Om du vill ge din kalksten vägg en enda unifying färg, kan du färgar stenen med en färgämnen för särskilda ändamål förening, finns på de flesta landskap leverans butiker eller online. Du kan också använda färgämnen att artificiellt "ålder" kalksten genom att lägga till kontrollampa inslag av grönt representerar utvecklingen av mossa.

Instruktioner

•Inköpt stenprodukter färgämnen för särskilda ändamål, inte "färg smakförstärkare". Färg enhancers återuppliva den stenen naturliga färger. Du vill ändra färgen helt och hållet. Läs paketet noggrant så du är säker på att få rätt produkt. Du kan använda färgämnen avsedda för "konkret" fläckar på kalkstensväggar.

•Study anvisningarna för produkten noga innan förfarandet och samla alla rekommenderade verktyg för jobbet före tid. Kalksten är extremt poröst och du har inte tid att "sluta" recoloring processen för att hämta ett annat verktyg.

•Rengör kalksten ytan med en power spruta, med sprutan huvudet ligger på "bred" eller "brett". Använd inte en fin miljö: du kan av misstag etch stenen. Låt stenen torka helt innan du fortsätter, om inte din produkt riktningar berätta för dig att applicera produkten våta stenar.

•Pour "basfärgen" (grå, bruna eller gula) färgämnen för särskilda ändamål produkten i en ren sprayflaska applikator. Ställa in munstycket till "wide." Spritz produkten på en testet sten (eller ett mindre synligt område i väggen eller gångväg). Låt produkten bosätta sig på kalkstenen i några minuter, eller enligt produktrekommendationer. Eftersom kalksten är så porösa, längre ökar "ställa in" gånger vanligtvis färgeffekt. Torka bort eventuella överskott färgämne med en törstig tyg trasa.

•Utvärdera effekten av denna första rättegång "ställa in" tid. Om färgen inte är tillräckligt djup, ett andra lager och låt den som längre före torka bort. Om färgen är för djupt, minska tid som inställningen och testa denna teori på en andra rättegång sten.

•Färg bara två eller tre stenar i taget över väggen tills hela projektet har behandlats med bas färgämne. Låt färgämnen för särskilda ändamål torrsubstans fullständigt.

•Pour en grön-tonade färgämnen för särskilda ändamål produkt i en annan Tom sprayflaska. Ställa in munstycket på "smala" eller "fine". Välj områden längs väggen där du vill använda faux moss på ytan av stenarna. För att göra detta val, Tänk på uppförandet av verkliga moss. Verkliga mossa på en vägg följer en väg av vatten som rinner ner i ansiktet av väggen och så kaskader ner stenarna i ett inverterat pyramidal form. Översta stenarna på väggarna kommer att ha mest mossa, och bredden på mossan kommer taper mossan går lägre på väggen.

•Spray den gröna "åldrande" faux moss färg på stenarna och låt den färguppsättning under en förutbestämd tid. Torka bort eventuellt överskott. Låt färgen torka.

•Montera skölj kalksten med en trädgårdsslang, inte en makt spruta. Sannolikt tar du bort det färgämne som du bara tillämpas om du använder en power spruta.

•Använd en fogmassa om färgämnen för särskilda ändamål produkten rekommenderar det, och göra det enligt produkt anvisningarna. Tätningsmedel allmänt fördröja blekning av färger på grund av vatten och sol.

Tips & varningar

  • Titta på bilder av äldre kalkstensväggar för nycklar till vad åldern kalksten ser ut.