Hur man får vatten ur en översvämmade källare

Rensa upp en översvämmade källare är en ganska känsliga fråga. Ju snabbare vattnet tas bort, den mindre övergripande bestående skador källaren och omgivande områden i huset kommer. Men gå inte för fort. Det är endast säkert att ta bort upp till 3 fot för stående vatten i en enda dag för massiva översvämningar. Ta bort mer än vad som kunde orsaka husväggar och golv till spricka och så småningom kollaps. Med hjälp av en papperskorg pump eller sump pump är det bästa sättet att dränera en översvämmade källare.

Instruktioner

•Vrid av el på kretsbrytaren. Se till att det finns ingen levande elektricitet till källaren.

•Placera på gummihandskar. Anslut ena änden av styv slang till sugventilen kommer från pumpen. Placera den andra änden av slangen i vattnet.

•Anslut en flexibel slang till utloppsventilen från pumpen. Rulla ihop slangen till ett område från huset för ordentlig dränering.

•Vrid pumpen på och låt det rinna vatten. Justera placeringen av pumpen som behövs tills allt vatten har tagits bort från källaren.

Tips & varningar

  • Översvämningar kan vara full av föroreningar och bakterier. Måste du ha en uppdaterad stelkramp skjutit tidigare arbetande runt översvämningar och bära tjocka gummihandskar när du arbetar i området.
  • Ta bort vattnet kan vara bara början av din rensningen ansträngningar. Få information om desinfektion översvämmade områden och rätt teknik för att ersätta golv eller monter i drabbade områden. Tänk på att du kan behöva kassera alla apparater eller elektriska anordningar som har varit under vatten.