Hur man får rött vin av en soffa

Fläckar från färgade vätskor såsom rött vin är bland det svåraste att ta bort från tyg och klädsel. Om du har möjlighet att behandla fläcken snart efter det inträffar, kommer du har en mycket större chans att lyckas. Medan du kan spendera en hel del pengar på dyra kommersiella rengöringsmedel och fläcken removers, är allt du egentligen behöver för att ta bort röda vin fläckar några vanliga hushållsprodukter.

Instruktioner

•Blot fläcken med en ren trasa för att ta bort så mycket av fukten som möjligt. Skrubba inte på fläcken eftersom detta kan orsaka att sprida eller bli mer djupt ingrodd i tyget. Ju tidigare har du möjlighet att behandla fläcken efter det inträffar, desto mer sannolikt är att få ut.

•Pour en liten mängd club soda eller kallt vatten direkt på fläcken. Blot det med en trasa. Som det röda vinet överförs från soffan till duken, rotera del av duken du använder så är det alltid ren. Häll på mer club soda eller kallt vatten efter behov.

•Combine lika delar flytande maträtt tvål och 3 - procentig väteperoxid. Doppa en trasa i blandningen och använda den till blot fläcken. När fläcken börjar lyfta, byta till en ren del av trasan.

•Blot som eller torkade röda vin fläckar med en ren trasa doppad i vit vinäger.

•Skapa en pasta genom att blanda tre delar borax eller bakning soda till en del vatten. Sprida pastan direkt på en som fläcken och låt det torka. När pastan torkar, kommer att det absorbera en del av fläcken, som sedan kan dammsugas bort.