Hur man får repor av klarlack

De flesta moderna fordon är klar med ett lager av klarlack. Jämnt fördelade över färgen, ger klarlack en blank glans till bilen samtidigt som färgen genom skärmning det från solen. Tyvärr, klarlack är benägna att sprätta. Även om du går till stora ansträngningar för att undvika repor och nötning, vid något tillfälle kommer du troligen att påverkas av dem. Du kan lätt sand ut grunt repor som inte sträcker sig utanför klarlack.

Instruktioner

•Mix 2 tsk av flytande diskmedel till 2 koppar varmt vatten. Rör om lösningen raskt tills bubblorna börjar bildas. Gäller tvålvatten synliga repor, med en mjuk trasa. Gnugga de drabbade områdena lätt för att ta bort damm, smuts eller skräp. Svamp med klart vatten att skölja. Gnugga med en handduk att torka.

•Coat scratch med ett tunt lager av korrigering vätska. Detta kommer att synliggöra skador och kommer att hjälpa dig att avgöra när slitningen har tagits bort. Alternativt, om du har en vit bil, ett tunt lager av svart skokräm kan vara mer effektiva.

•Pour 1 qt. kallt vatten i en stor skål. Tillsätt ½ tsk av flytande diskmedel och rör om tills två blandas väl. Lägg en bit av ultrafina sandpapper ovanpå vattnet. Tryck sandpapper under ytan tills det är helt nedsänkt. Låt den sandpapper blöt i 10 till 15 minuter.

•Ta bort sandpapper från tvållösning. Vik det fuktiga materialet i inkvarterar, bildar ett litet torg. Var noga med den grova sidan av papperet är på utsidan.

•Sätt luckan över torget mot det drabbade området. Sand slitningen lätt. Flytta sandpapper ner längden på scratch, använda en stadig rygg-och-tillbaka rörelse. Skölj sandpapper regelbundet för att ta bort skräp och hålla materialet våt. Vatten hjälper till att förhindra oavsiktliga skador på bilen. Försiktigt polera slitningen tills du inte kan se den vita korrigeringen vätska eller svart skokräm.

•Torka resulterande återstoden bort med en fuktig trasa. Slipning kommer att ha bort del av klarlack, lämnar en matt yta bakom. Om repan är fortfarande synliga, Fukta sandpapper och upprepa slipning processen tills skadan är inte längre uppenbart.

•Använd ett generöst lager av gnidning sammansatta till området tråkig med en mjuk trasa. Flytta tyget i små cirklar att polera slipning repor bort. Gnugga kraftigt tills alla spår av den sammansatta vanish.

•Spread ett tunt lager av bilvax över det drabbade området att skydda bilen från ytterligare skador. Buff vax för att en hög glans med en ren trasa.