Hur man får en snöslunga redo för vintern

Om du är som många husägare som tröttnat på lång vinter snön säsongen, när våren äntligen kommit du bara sätta din snöslunga bort och glömde det. Men när kölden närmar sig igen, du att snöslungan redo att arbeta innan den första snöfall. Som lämnar dig med två val – du kan helt enkelt hoppas att dina fläkt startar första gången du behöver det, eller kan du utföra några grundläggande underhåll för att förbereda din snöslunga för ytterligare en vinter.

Instruktioner

•Ta bort kabeln från tändstiftet innan du gör något arbete på maskinen. Tråden och boot är vanligtvis i vanlig plats på toppen av maskinen eller på baksidan. Dra start utanför och bort från tändstiftet att eliminera någon chans för motorn att starta oavsiktligt.

• Starta genom att ändra den snöslungan olja. Avloppsröret olja är vanligtvis antingen på baksidan eller sidan av maskinen. Bara skruva i slutet och spets maskinen för att oljan rinna ut i en gammal kaffe kan eller olja avlopp pan.

•Lägg till ny olja (vanligtvis 5W-30, men kolla din instruktionsboken) genom att infoga en tratt i hålet där oljestickan går och hälla i ny olja. Paus då och då när du lägger till den nya oljan att infoga oljestickan och kontrollera hur mycket olja är i maskinen. Du bara vill fylla upp varumärket "Full" på oljestickan--överfyllning med olja kan orsaka stora skador på din motor.

•Dränera gamla gasen från tanken sedan gas kvar att sitta i månader brukar fungera bra. Vissa maskiner har en dräneringsventil på undersidan av bensintanken, men om din maskin inte, ta bort raden gummi gas på botten av tanken gör att gasen att rinna ut. Var försiktig; gasen kommer ut snabbt när din ta bort bränsleledningen. Lagra gamla gasen i tunga plastflaska som kan vara tätt förseglade för bortskaffande senare. När den snöslungan tanken är tom, glöm inte att stänga avloppet ventilen eller byt bränsleledningen, och lägga till nya gasar.

•Ta bort tändstiftet, med hjälp av ett tändstift skiftnyckel (finns oftast i en hylsnyckel). Alternativt kan använda du en skiftnyckel eller låsning tång på metall delen av pluggen att ta bort den.

•Inspect tändstiftet för skador och slitage. Om elektroderna inte är korroderade och du hittar några tecken på sprickor på keramiska kroppen eller annan skada, kan du återanvända kontakten. Bara rengöra kontakterna med en stålborste och kontrollera klyftan med ett gap verktyg innan du installerar kontakten. Vara försiktig inte till hårt det. Om kontakten är kraftigt korroderade eller har tecken på skador, ersätta den med en exakt ersättning (pluggar kommer i en mängd storlekar och är numrerade för att identifiera). Gap i nya kontakten enligt snöslungan tillverkarens specifikationer och sedan installera kontakten. Lämna tändstift tråden bortkopplad tills ditt underhåll är klar.

•Kontrollera bälten, om din maskin har dem, vara säker på att de inte är sprucken eller sliten. Tvåstegs snöslungor har två bälten, en till drivhjulen och en köra skruven och kasta snön. Du kan behöva ta bort en metall eller plast täcke eller slida se bälten. Om det finns tecken på slitage bör du byta ut dem, men om de inte är spruckna, Ersätt bara omslaget.

•Kontrollera skruv församlingen att se om det är en förseglad enhet (ingen smörjning krävs) eller behöver smörjas. Om det kräver smörjning, använda olja eller fett som rekommenderas av tillverkaren.

•Kontrollera slitbanor eller luft i däcken. Däck kan gå mjukt eller ens platt under sommaren, så du vill få dem ordentligt pumpade. Om din maskin har slitbanor istället, se till att spåren är justerade och röra sig fritt.

•Reconnect tändstiftet tråd till tändstiftet. Starta snöslungan och låt den gå i några minuter för att bekräfta motorn är igång ordentligt.

Tips & varningar

  • Vara till kabeln för att tändstiftet inte är ansluten när du arbetar med skruv monteringen.