Hur man får en nunna orkidé till Rebloom

Nunna orkidéer, botaniskt kallas Phaius tankervilliae eller Phaius grandifolius, är härdig, markbundna orkidéer som är uppskattad för de exotiska utseende kluster av lila, bruna och vita blommor som täcker växten under vintermånaderna. Barnkammare-odlade nunna orkidéer säljs under den bara-om-till-Blom fasen av tillväxt och har oftast inga problem blommar i en typisk hemmiljö. Efter odlas inomhus i ett år, kan dock din orkidé behöver lite hjälp att komma ihåg när det är dags att rebloom. Start reblooming processen i den sena hösten har din nunna orkidé som blommar igen i några veckor.

Instruktioner

•Förse nunnan orkidé med genomgående varma dagstemperaturer. Ställ in termostaten att hålla en temperatur mellan 68 och 75 grader Fahrenheit.

•Förse din orkidé med svalare nattetid temperaturer nunna att uppmuntra den att rebloom. Sänk temperaturen till mellan 60 och 70 grader Fahrenheit varje kväll innan du går till sängs.

•Sätt orkidén i ett helt mörkt rum i minst 10 timmar per dag. Gör detta varje natt i tre till fyra veckor eller tills nunna orkidén börjar producera ny Blom.