Hur man får en fet mat plats bort av en sidenblus

Hur man får en fet mat plats bort av en sidenblus

Fet mat fläckar är alltid jobbigt att försöka ta bort från kläder, utgör en sidenblus en särskild utmaning. På grund av materialets ömtåliga fibrer, fläckar av alla slag visar upp mer lätt och är extra svårt att ta bort utan att skada tyget. Fortfarande, du behöver inte uttala det blus "förstört" bara för att du tappade en bit bacon på det; använda en kombination av mild, men effektiva metoder att bryta upp och lyft ur fett och lämna silke ser bra som ny.

Instruktioner

•Skölj, då blöt färgade silke i kallt vatten för att ta bort matrester och färgning ingredienser än fett. Medan det blötläggning, gnugga fläcken periodvis med fingertopparna för att träna så mycket av mat som du kan.

•Använd torka kläder gel eller flytande tvättmedel som fett plats. Gnugga med fingrarna eller om silke är stark nog, en mjuk borste tandborste eller del av frotté (gnugga försiktigt till en början att se till att materialet inte skadas). Låt den rengöringsmedel blöt in i materialet i 30 minuter och skölj sedan bort.

•Montera vrida ur silke. Häng den och låt det lufttorka. Maskinen inte torr. Leta upp det färgade området, om det fortfarande finns.

•Lay plagget platt på strykbrädan.

•Sprinkle majsstärkelse över fett plats, täcka den. Använda för mycket, snarare än för lite, om i tvivel. Låt stärkelsen som sitter på plats i 20 minuter för att ge det tid att absorbera fett.

•Placera en pappershandduk över pulver fett plats. Iron fett plats, genom pappershandduk, med hjälp av järn "silk" värme inställning.

•Ta bort pappershandduk. Borsta bort med en ren makeup borste eller torr, mjuk pensel pulvret. Fett fläcken kommer att vara minskat, om inte elimineras. Upprepa den pudring och strykning tills det är helt borta.

Tips & varningar

  • När fett blir på ett siden plagg, tenderar att få överallt. Mindre strimmor och spill kan vara svårare att upptäcka än stora. Arbeta i ett väl upplyst område och se plagget över noga.
  • Tvätta händerna ordentligt före hand-rengöring silk. Eftersom materialet är så känsliga för olja, kan någon mat fett som finns kvar på händerna, eller ens naturliga hud oljor och handkräm, sluta märkning materialet även när du rengör den.