Hur man får akut 120 volt AC power någonstans

Är du slut på grund av en naturkatastrof eller i grund och botten någon annan anledning? Eller vill du bara att kunna använda dina apparater någonstans? Väl är här den enkla lösningen.

Instruktioner

•Om du vill att vissa standard huset driver (120 volt 60Hz AC power) ut i skogen eller något, du ska behov att göra hela denna process före tid innan du reser. Annars kan du faktiskt vänta för en storm att slå eller vad och sedan göra det men det är en bra idé att göra det före tid ändå eftersom ett av stegen är att gå till din lokala bilbatteri säljer plats och köpa ett batteri eller två. Om de är slut, är de förmodligen inte öppen för företag så bör du nog plocka upp växel före tid.

•Innan du shoppa batteri men, först måste du veta vilken typ och hur många att köpa. Så först göra en lista över vad du behöver till makten. Hålla den begränsad till vad du absolut behöver. Om du kan få bakom ditt kylskåp till kontakten, så är det förmodligen en bra men jag ska varna dig just nu, det förmodligen kommer att behöva mer makt än du kan leverera med denna metod.

•När du har din lista, hitta strömkraven för enheterna på din lista. De flesta enheter kommer att lista de watt eller ampere på en svart plåt där sladden går in enheten. Du behöver wattna så om är att säga 0, 8a som är 0,8 ampere vilket innebär att du måste multiplicera det med 120 volt att få wattal. Så det skulle vara en 96 watt enhet. Nu lägga upp alla värden. Låt oss säga att du har en 100 watts lampa och 800 watt mini luftkonditioneringen och 60 watt laptop du vill köra. Det skulle vara 960 watt totalt. Tänk det numret för shopping.

• Nu frågan är, behöver du en eller tio batterier? Tja, det beror hur många watt du ska använda och hur länge. Batterier är klassade i amp timmar och du har watt. Men det är inga problem. Batterier på 12 volt så dela din totala watt från innan av 12. Mitt exempel på 960 watt totalt skulle innebära att jag behöver 80 ampere. En enda bilbatteri kan vanligtvis produktionen över 700 ampere så den faktiska nuvarande inte är ett problem. Hur länge batterierna räcker innan du kör är det verkliga problemet. De flesta bilbatterier är runt 100 amp timmar vilket innebär kan det senaste 1 timme om något drar 100 ampere och sedan är tom. Eller den kan köra något på 1 ampere för 100 timmar eller 25 ampere i 4 timmar. Så som du beräknar, lägga till batterier i grupper av 100 amp timmar precis som en grov uppskattning.

•Jag kunna driva min 960 watt exempel för drygt en timme. Jo vill jag använda det hela dagen så hade jag antingen behöva köpa en massa bilbatterier eller byta ut luftkonditioneringen för en 200 watts fan istället. Också ta in i konto användning. Om du bara ska använda ditt fan för halv dag eller hålla det på halvfart, räknas det som halva watt eller ampere. Så om du behöver bara köra 200 watt, det kommer att rita 17 ampere så en bilbatteri kunde köra det för (100AH dividerat med 17 ampere jämlikar) 5,8 timmar innan batteriet tar slut.

•Innan du ange ampere uppskattningen i sten men kom ihåg att de flesta enheter, särskilt elektronik, dra mindre än vad de säger att de gör. Så att du kan klippa en liten bit av denna uppskattning. Du ska också inaktivera allt om du måste lämna en kort tid så det kommer att pågå längre som alldeles för. Med en slutlig uppskattning av 10 ampere totala behövs under två dagar till exempel, skulle jag nog bara köpa 2 bilbatterier även om 10 ampere i 12 timmar om dagen gånger två dagar är 240AH och 3 batterier vore 300AH. Om du hatar matematik och tal och uppskatta, kan du bara köpa en eller två batterier och kör dem tills de är tomma alltför. Som eller gå och hämta en av bilen när de andra kör men som kommer att återställa klockan och radio-inställningar och möjligen även lagras som luft-bränsleförhållande mixar och automatisk skiftande inställningar. Det kommer inte att bryta något i bilen dock för att lämna det utan ett batteri så om det kommer till att göra det.

•Som för vilken batteri att köpa, det spelar ingen roll så gå billiga. Det är inte värt att få vissa avancerade batterier från ett bra varumärke. Funktionen endast fancy du bör leta efter är djupurladdningsbatterier (används ofta i marine/båtliv system) eftersom de behålla 12 volt för längre istället för långsamt bleknar. Om du inte hittar någon, kommer att ett normalt batteri fungera bra ändå. De har mycket billiga batterier på Walmart. I själva verket senast såg jag att de har en ridning gräsklippare batteri för bara $20! Det är minst halva kapaciteten hos ett bilbatteri men du kanske kan hitta ett bilbatteri för $40 så du kan lika gärna gå för full storlek en. Du kan också få generiska de från järnhandeln för billigt. Så köpa enligt din uppskattning eller enligt din budget, så många batterier som du behöver.

•Here's resten av inköpslistan när du är där. Om du inte har en eller två av startkablar, behöver du ett par för varje extra batteri du köper för att ansluta dem till varandra. Så om du köper 3 batterier, behöver du ett par kablar. Om du köper 5, behöver du 4. Nu när du har makten, behöver du den enhet som kommer att visa det från 12 volt DC 120 volt växelström. Om du vet elektronik, vet du redan att det kallas en inverter. Walmart och vissa järnaffärer, har inte tillräckligt bra utrustning. De sällan om någonsin har en inverter som kan leverera mer än 400 watt. Enligt din anseende i steg 3, som kan vara tillräckligt men högst sannolikt behöver du 800 watt eller till och med 1600 watt. Tänk på att kör 750 Watt på en 800 watt inverter kommer ofta iväg larmet och/eller stänga av så att inte klippa det för nära. En 800 watt inverter kommer inte oftast att kunna köra alla hushåll värmare eller någon hårtork så kan du gå större. Lyckligtvis, de flesta auto del butiker har 800 och 1600 watt växelriktare i lager hela tiden. Advance Bildelar för säker har dem och de flesta andra kedjor göra också. Ibland ser jag några på järnaffärer också så ser ut.

•So har du batterierna, startkablar att länka dem samman och ett ordentligt stånd inverter. Nu bara se till att du har ett grenuttag om det behövs och det är ungefär allt du behöver. Om du vill koppla allt tillsammans, avstängd plug makt remsor till omriktaren och hålla den. Det bör finnas bygeln kabeln klämmor på kablar kopplade till ringar att skruven i terminaler på invertern så fäster de. Klämma dem på batteripolerna med svarta kabeln till negativa och red till positiva eller som märkt om de inte är färgkodade. Anslut alla andra batterier, positiva till positiv och negativ till negativ, med bygeln kablar för alla andra batterier. Om du av misstag över dem till motsatt terminaler, ska du smälta startkablar. Ordningen bör vara batteri, startkablar, batteri, startkablar, etc, då batteriet, inverter hookup kablar och växelriktare, alla länkade tillsammans med alla negationarna tillsammans och alla positiva tillsammans.

• Nu knäppa bara invertern på och det bör strömförsörjning. Om det låter som det är på, Anslut något billigt och enkelt till grenuttag som en lampa, inte en dator. Om lampan tänds, då allt fungerar och du kan lägga till resten av dina apparater som behövs. Kom bara ihåg den kapacitet och tid. Om du hör ett larm-liknande buller eller allt stängs av, du överbelastade omriktaren genom att dra för mycket ström på en gång eller batterierna är nära att ta slut. De flesta växelriktare kommer att arbeta ner till en extremt låg 10.4 volt men och bilbatterier får inte att låga tills de är extremt utarmat.

• Nu njuta av att vara enda på blocket med lampor och TV och TV-spel och datorer och allt annat. TV: N slås på men kabel-TV förmodligen inte kommer att fungera. Satellit-TV kommer förmodligen om du också kan driva din maträtt om det behövs. Broadcast-TV via antenn kanske fungerar om kraften inte ut vid överföring tornet. DSL internet har en liten chans att arbeta på hur telefonen infrastrukturen inrättades men kabel förmodligen kommer inte. Hursomhelst, modem knappt ta upp någon makt så du kan lika gärna prova. Kom bara ihåg att använda makten sparsamt och vara mycket försiktiga med att korta ut terminaler eller koppla bort dem från invertern. Och till sist få tag på en bil batteri laddare när strömmen kommer tillbaka och ladda alla batterier.

Tips & varningar

  • Om du har koppla hundra watt eller större solpanel som bestäms för 12volts (de flesta är 24, var försiktig), in den parallellt med batterier att ladda dem som de är används och/eller leverera mer ström under längre tid.