Hur man drar ner en gård dammen

Hur man drar ner en gård dammen

Om du äger en stor damm för boskap eller gård bevattning, använda tid under vintern för att hantera din damm. Kreditutnyttjande erbjuder en av de enklaste sätten att hantera en gård dammen. Vinter kreditutnyttjande sänker i dammen vatten, utsätta 30 till 50 procent av dammen botten till fria luften. Detta underlättar för damm och levee reparationer samt hanterar befolkningen av vattenlevande ogräs och fisk. Att underlätta en damm kreditutnyttjande börjar med dränerande vattnet.

Instruktioner

•Vänta tills vintern till kreditutnyttjande din damm. Sommarvärmen kan orsaka damm temperaturer varierar snabbt och döda din damm ekosystem.

•Kontrollera din damm levee att se om det finns ett avlopp för årliga kreditutnyttjandet. Om det du inte hittar ett avlopp i din damm, kommer att du behöva hyra eller köpa en damm pump att pumpa vatten från dammen.

•Öppna din damm tömningsventilen röret med en rörtång påbörjar kreditutnyttjande, eller markera Intagventilen av din damm pump i dammen. Placera utflöde ventilen för din damm pump i ett område där du tryggt kan dränera vattnet, såsom en ström, dränering dike eller flodslätt, och aktivera pumpen.

Undertecknande din damm nivå för att se till att vattnet inte tömma nedanför den punkt där 50 procent av din lakebed är utsatt. I allmänhet när vattennivåerna släppa 2 till 3 fot, är damm sängen tillräckligt utsatt.

•Stäng ventilen på avloppsröret eller stänga ned din damm pump när vattennivån har sjunkit tillräckligt.

Tips & varningar

  • Om du planerar att kreditutnyttjande din damm årligen för underhåll, överväga eftermontering din damm med ett avlopp om den inte redan har en. Konsultera den lokala grenen av din naturresurser bevarande Service innan eftermontering din damm med ett avlopp.