Hur man dödar vilda violer i gräsmattor

Hur man dödar vilda violer i gräsmattor

De violetta, blå eller vita blommorna av den wild violet (Viola sororia), även känd som den gemensamma violett, sand violett och Viola papilionacea, spridda över gräsmattan, fördärva vidsträckta gröna perfektion. Ta bort vilda violer från gräsmattor i US Department of Agriculture plant härdighet zon 3 till 9 är svårt. Växterna resprout snabbt från rötterna efter herbiciden behandlingar; döda vilda violer är en process som kräver uthållighet av husägare.

Skydda dig

Oavsett vilken metod av wild violet utrotning du väljer, skydda din hud, ögon och lungor innan du börjar arbeta. Skor, långa ärmar, långa byxor, handskar, skyddsglasögon och en mask skyddar mot smuts, skräp och kemikalier. Efter att ha arbetat i trädgården, tvätta noggrant med tvål och vatten. Tvätta också dina kläder så snart som möjligt, särskilt om du har sprutning herbicider.

Gräva upp dem

Vilda violer sprids genom frön och tjock, underjordiska rötter kallas rhizomer. Om du bara har några vilda violer som förekommer i gräsmattan, Använd en spade eller spade för att gräva upp hela anläggningen. Transplantera violer i skuggiga platser där andra växter kommer inte att växa eller placera dem i papperskorgen. Fyll hålet med krukväxtjord och lägga till gräsfrö snabbt fylla i de kala fläckarna i ditt landskap. Håll området nyligen seedade fuktig tills gräset är fullt etablerad.

Hemgjorda lösningar

Medan mindre effektiv än kemiska alternativ, spot-behandla violer med en hemmagjord lösning av ättika, kan salt och diskmedel flytande ha viss framgång om du är ihärdig. En gallon trädgårds-styrka ättika blandat med 1 dl salt och 1 msk av maträtt-tvätt vätska, sedan sprayas direkt på violett växterna kommer att döda lövverket. I allmänhet inte kommer att denna lösning döda rötterna, så att behandlingen måste upprepas eftersom violer återföds ständigt. Dessutom, är trädgårdsodling och 10 till 20 procent-styrka vinäger en syra som allvarligt kan skada ögon och hud. Slutligen är lösningen ombesörjande och dödar alla bladen den berör--inklusive gräset.

Kemiska kontroller

Vilda violer bör behandlas under hösten, när växterna växer aktivt och lufttemperaturer är mindre än 90 grader Fahrenheit. Bland de mer effektiva kemiska behandlingarna är triklopyr produkter och kombinationer av 2,4-D, MCPP och dikamba. Mix 2 till 4 matskedar herbiciden koncentratet med 1 gallon vatten att behandla 400 kvadratfot gräsmatta. Lägga till 1/2 uns av en spridare klistermärke produkt i 1 gallon herbiciden hjälper det hålla sig till de vaxartade blad av violett, effektivisera den herbicid. Blötlägg bladen av växterna med hjälp av en sprayflaska eller Använd en tank spruta för att behandla hela gräsmattan enligt tillverkarens anvisningar. Upprepa behandlingen i 10 till 14 dagar.