Hur man dödar svart mögel växer i Sheetrock

Hur man dödar svart mögel växer i Sheetrock

Stachybotrys Chartarum, eller svart mögel, är giftiga och kan orsaka katastrofala inre blödningar, neurologiska skador, sänkt vita blodkroppar och ett undertryckt immunförsvar, rapporterar webbplatsen giftigt mögel rådgivare. Svart mögel ofta formulär i sheetrock där det har varit översvämningar, tak eller VVS läckor eller överfyllda badbaljor, toaletter eller sjunker. Det kan också bildas i varma, fuktiga, mörka eller dåligt ventilerade utrymmen. Medan svartmögel på sheetrock kan bli dödade, reningsprocessen är långa, och felaktigt rengjorda sheetrock kan leda till en annan svart mögel angrepp.

Instruktioner

•Vrid av din centralvärme och luftkonditionering system. Exponera minst mängd din hud genom att bära långbyxor och en långärmad tröja. Sätta på skyddsglasögon, handskar och en N-95 respirator innan rengöring upp någon svart mögel.

•Measure dörröppningar och fönster i rummet som innehåller de drabbade sheetrock. Skär bitar av plast för att täcka alla dörrar och alla fönster utom en och sedan tejpa plast över öppningarna med silvertejp. Lämna ett fönster öppet och placera en fläkt i den med bladen inför utomhus. Slå på fläkten för att skapa negativa lufttrycket att flytta luften utomhus.

•Mist de drabbade sheetrock med vatten i en sprayflaska, om svart mögel är torr, att förhindra mögel från att komma i luften. Skrubba svart mögel bort den sheetrock med hushållens tvål och en fuktig scrub pensel. Tillämpa ett svart mögel desinfektionsmedel (se resurser för en lista och lösning styrkor) över hela området och låt det torka helt. Hålla plasten på plats och fläkten på tag på sheetrock torkar.

•Ta bort alla yttre kläder som kan ha varit utsatt för svart mögel medan du är kvar i rummet. Sätta dessa kläder i en plastpåse för deponering eller tvättas separat. Påsen någon scrub penslar, svampar, spray flaskor och annat som kan ha kommit i kontakt med den mögel samt förfoga över dem utanför i papperskorgen.

•Kontrollera att den sheetrock är helt torr och inga tecken på svart mögel Tubkikare resterna. Stänga av fläkten. Ta bort tejp och plast från dörrar och fönster, väska dem och placera dem utanför i papperskorgen. Torka av fläkten och blad med en svamp och desinfektionsmedel.

Tips & varningar

  • Om du städning ett område med mer än 10 kvadratfot, finns på Naturvårdsverkets webbplats på http://www.epa.gov/mold/mold_remediation.html.
  • Svartmögel kan äta igenom det översta lagret av sheetrock. Om detta händer, den sheetrock bör ersättas, eftersom ingen mängd av rengörings- och desinfektionsmedel kommer att kunna döda svartmögel på denna punkt.
  • Vid hantering av svartmögel, är det tillrådligt att konsultera en professionell mögel flyttservice.