Hur man dödar svampen med blekmedel

Svampen kan orsaka en rad hälsoproblem, inklusive huvudvärk, yrsel, andnöd och oförmåga att koncentrera. Stachybotrys chartarum är en vanlig svart svamp som växer i fuktiga platser. Stachybotrys chartarum är den främsta orsaken till "sjuka hem syndrom" ett tillstånd som ditt hem själv är orsaken till många sjukdomar och hälsoproblem. Lyckligtvis är denna typ av svart svamp relativt lätt att bli av med hjälp av vissa blekmedel.

Instruktioner

•Inspect ditt hem för svart svamp. Svart svamp som växer i fuktiga områden som kan ha nyligen varit utsatt för väta är ofta glänsande utseende. Aktuella översvämningarna, trasiga vattenrör eller regelbundna kondens är goda indikatorer att svart svamp kan vara närvarande. Det är också en bra idé att titta bakom lös paneler eller vägg papper.

Se till att bära en andning mask när i närheten av svartmögel.

•Var notera av varje plats du hitta svarta Svampen växer. Missta sig på sidan av försiktighet och inkluderar platser du tycker svart svamp kan växa.

• Fyll en sprayflaska halvfullt av hushålls blekmedel och halvfull med vatten.

•Thoroughly spray alla svamp ställen med blekmedel lösning. Se till att bära din andning mask. För att ta extra försiktighet, spraya områden som har varit våt under lång tid eller har regelbundet kondens, även om ingen svart svamp är synligt.

• Efter två veckor, söka efter svart svamp igen och spray blekmedel lösning vid behov. Om du inte korrigera orsaken till den ursprungliga fukt, återgår troligen svart svamp efter en ledighet.

Tips & varningar

  • Även om blekmedel dödar svampen, det är också en farlig kemikalie och bör inte användas utan extrem försiktighet. Använda blekmedel på trä och träbaserade paneler kan också orsaka skador på virket själv.