Hur man dödar mögel på inomhus tyg möbler

Hur man dödar mögel på inomhus tyg möbler

Mögel kan orsaka flera hälsoproblem, inklusive hudutslag, torr hosta, en astmaattack och huvudvärk, för att nämna några. Innan rengöring och döda mögel växer på din inomhus tyg möbler med en eller två rengöringsmetoder, vakuum så mycket av mögelsporer som möjligt och kasta påsen omedelbart utomhus. Om vakuum är påslösa, dumpa innehållet utomhus i en väska att ignorera. Observera att du ska bära handskar, skyddsglasögon och en andnings mask om möjligt. Om du är särskilt känsliga för mögel, be någon annan att jobbet för dig.

Instruktioner

•Våt en trasa eller svamp i en rengöring blandning som göras från en del gnugga alkohol och en del vatten. Torka av möglig tyget, ta bort så mycket av mögel som möjligt. Kasta trasan eller svamp bort när du är klar.

•Flytta möbler utomhus i solen för tre eller fyra timmar. Detta ett effektivt sätt att döda en liten mängd mögel, enligt Kansas State University. Observera dock att solljus kan blekna tyg, så om detta är ett problem, ta inte bort mögel på detta sätt.

•Se SÅPLÖDDER med vatten och tvättmedel. Sedan tillämpa SÅPLÖDDER till tyg möbler och torka rent med en fuktig trasa eller svamp. Igen, ignorera trasan eller svamp bort när du är klar.

•Hire en professionell renare som specialiserat sig på att ta bort mögel, särskilt om mögel växer i områden där du inte kan effektivt städa. Enligt den amerikanska Environmental Health Foundation, prova att leta i telefonboken eller online under "Förintat och Fumigating" eller "Skadedjursbekämpning" listor.