Hur man dödar Mint

Mint tilltalar många trädgårdsmästare med dess doftande bladverk och härdig art. Dock att samma egenskaper som gör det härdiga också det blir en invasiva ogräs om den odlas under idealiska förhållanden. Mynta är notoriskt svårt att döda på grund av sitt omfattande nätverk av underjordiska löpare, men du kan lyckas utrota det genom att anställa en mängd manuell och kemiska metoder.

Dödande Mint genom Manuell borttagning

Manuell borttagning måste ligga till grund för någon strävan att lyckas döda mint. Det är bäst när du tar bort mint manuellt för att aldrig helt enkelt dra av rötter, eftersom löparna kommer att bryta isär och gro in i en mängd små nya mint växter. Istället är det bäst att mäta ut 4 inches på alla sidor av mint växterna och gräva runt dem till ett djup av 5 inches. En gång du har beskrivit mynta och grävde till lämpligt djup, fungerar bladet av en platt spade under dunge och lyfta den från marken. Ignorera mint växterna i en grön-avfall bin, eller dela dem och odla dem i krukor.

Dödande mynta med Solar utrotning

Solar är ett lämpligt val för att döda mint i områden där kemiska metoder är önskvärt, som nära en köksträdgård eller nära där barn och djur spela. Det innebär att sprida ett ark med tydliga, heavyweight växthus plast över platsen där du manuellt bort mynta. Säkra kanterna av plast på marken med tegel eller tält insatser. Solljuset fångade mot smutsa skapar intensiv värme, vilket effektivt dödar mest resterande mynta löpare. Denna metod fungerar dock enbart i oskuggad sängar under de varma sommarmånaderna där temperaturen stiger mycket hög under en lång tid.

Dödande mynta med hushållskemikalier

Om mint inte är helt död efter manuellt ta bort det och utnyttja sol utrotning, är bästa nästa steg att skapa en hemmagjord herbicid från hushållskemikalier. Vit vinäger höjer syran i jorden till en sådan grad att mint inte kan överleva. Kombinera en del vit vinäger med tre delar vatten skapar en stark men giftfritt lösning som effektivt dödar mint när tillämpas frikostigt på den växande webbplatsen. Endast en liten mängd behövs, så det är bäst att tillämpa vinäger med en sprayflaska för att skapa en tunn, även lager över den tidigare växande webbplatsen av mynta. Inte vatten platsen för en vecka efter använder ättika lösning, och se till att återanvända det om det regnar omedelbart efter den första behandlingen.

Dödande mynta med Herbicidal kemikalier

Herbicidal kemikalier som innehåller glyfosat dödar effektivt mint om manuell och giftfritt kemiska metoder misslyckas. De herbicidal egenskaperna för glyfosat är sådan att du kan hoppa Manuell borttagning fas och bara spraya mynta med den lösning som kommer att tränga igenom jorden och förstöra rötterna. Även om detta kanske låter perfekt, kemikalierna som är inte selektiv och påverkar negativt den omgivande vegetationen, vilket är ett problem om du växer prydnadsväxter eller livsmedelsgrödor nära din mint lapp. Trots de potentiella negationarna av glyfosat herbicider, de är mycket effektivt på att döda mint och är ett bra val för mint som är för stora att bekvämt gräva upp.