Hur man dödar fikonkaktus kaktusar

Hur man dödar fikonkaktus kaktusar

Taggtråd ryggar och en kraftig fördelande vana gör cactus fikonkaktus (Opuntia spp.) en olägenhet i trädgårdar. Ca 60 sorter är fikonkaktus släktet Opuntia compressa, som är härdig i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 4 till 9, och Opuntia macrorhiza, som är härdig i USDA zon 3 till 9. De flesta sorter sprids genom kuddar som bryta av och bildar nya plantor. Använda särskilda tekniker, dock kan hålla fikonkaktus kaktus växter sprids och döda dem.

Gräva djupt

Skära fikonkaktus kaktusar rötter under markytan dödar växterna. Att sätta på en långärmad tröja, långa byxor, läderhandskar och skyddsglasögon eller glasögon innan närmar sig fikonkaktus kaktusar kommer att skydda dig från växternas vassa Taggar och borst som du arbetar med kaktusarna. En varm, torr dag, skjuta en nedläggning hacka eller skarpa spaden i marken tills det är 2 till 4 inches under markytan och med verktyget skär igenom alla fikonkaktus rötterna. Ta bort alla de kaktusar delar från området. Placera alla växtrester i en tjock, plast påse och kasta påsen i papperskorgen. Fikonkaktus delar kvar på marken kan bli nya växter.

Begränsa spridningen

God trädgård hygien förhindrar fikonkaktus kaktusar sprids. Kaktusfikon spridas till andra delar av en trädgård när deras kuddar och frön lifta på kläder och trädgårdsarbete utrustning. Inspektera dina kläder och trädgårdsredskap efter borttagning av fikonkaktus kaktusar och--samtidigt bär läderhandskar--plocka bort alla frön och andra växtrester; placera dem i en tjock, plast påse och placera påsen i papperskorgen. Kläder och verktyg behöver tvättas grundligt. Inte klippa områden angripen fikonkaktus kaktusar eftersom gör så sprider växterna.

Följa upp

Framgångsrika fikonkaktus kaktusar kontroll innebär eftervård av ett område som de tidigare angripet. Eftersom kaktusfikon trivs i varmt och torrt, minska risken för växterna igen växer i området genom vattning webbplatsen grundligt och sprida ett 3-inch-thick lager av ekologisk marktäckning, som välruttnad gödsel, trädgård kompost, flis eller blad mögel, på marken. Tillämpa vatten regelbundet så att platsens marken är fuktig. Inskrivning för nya anläggningar varje vecka och dra upp alla dem som visas är nödvändig. bära skyddskläder när du tar bort de nya växterna. En alternativ eftervård metod är att täcka området med ogräs-undertrycka landskap tyg och ett organiskt eller oorganiskt marktäckning, som grus eller småsten.

Utforska alternativ

Höghållfast herbicider styra fikonkaktus kaktusar, men alternativen är begränsad för hem trädgårdsmästare. Herbicider som behandlar fikonkaktus infestationer också döda gräset och önskad växter, och de kan läcka ut i grundvattnet och finns kvar i jorden. Efter att besprutas med bekämpningsmedel, ta fikonkaktus växter sex till åtta månader att visa någon effekt och två till tre år innan deras angrepp är slutligen kontrolleras. Behandling av kaktusfikon med herbicider är ett jobb för professionella entreprenörer, som är licensierade för att använda krävs herbicider och utbildade hur till använda dem tryggt.