Hur man dödar bakterier utan att använda starka kemikalier

Bakterier är ett stort bekymmer och det är viktigt att utrota dem från din miljö så mycket som möjligt, om du vill hålla sig frisk. Kemikalier kan göra ett bra jobb för att döda bakterier, men de själva kan vara skadligt. Det finns dock sätt att döda bakterier som är både säkra och effektiva.

Instruktioner

•Rengör med destillerat vit vinäger. Det kommer att döda de flesta bakterier och bakterier, och det kan användas på de flesta underlag och i tvätten.

•Använd väteperoxid istället för blekmedel i tvätten. Väteperoxid bleker och dödar bakterier och det kan också användas för vissa andra rengöring program. Den 3-procentiga koncentration som finns i livsmedelsbutiker är både säker och effektiv.

•Använd UV-C enheter, som genererar en typ av ultraviolett ljus som dödar bakterier. Dammsugare, trollstavar och luft sanitizers är några av de produkter som finns som använder denna teknik.

• Rengör med ånga. Detta fungerar särskilt bra för mattor och områden som är svåra att nå med annan rengöring metod. Alla ytor som tål vatten och värme kan rengöras med ånga. Många ångtvättar tillgänglig använder mycket lite vatten och ånga vid höga temperaturer, så porösa objekt torkar snabbt.

•Wash rätter i diskmaskinen så mycket som möjligt. Värmen är mycket effektivt på att döda bakterier. Om du inte har diskmaskin, få tvätta och skölj vatten så varmt som du kan stå ut.