Hur man desinficera ett badrum

Desinfektion av ett badrum kan eliminera smittsamma sjukdomar, särskilt under förkylning och influensa säsong. Här är en steg för steg titt på hur utan ditt badrum.

Instruktioner

Hur man desinficera ett badrum

•Din mål är att komma till själva basen av ditt badrum inredning, inte att enkelt rengöra runt objekt och räta upp. Ta föremål som avfall burkar, tandborste Hållare, handdukar etc. ut ur badrummet.

•Sweep och damm på toaletten för att ta bort yta smuts och damm. Detta gör den djupa rengöring enklare och effektivare. Vara särskilt, och ren under objekt du var inte att ta bort. Avyttra damm och smuts du har sopat upp.

•Mix en rengöringslösning som säljs i en hink. Ett allrengöringsmedel rengöringslösning som Clorox eller Lysol rengöringsmedel för badrum kommer att fungera bra för detta steg. Blanda enligt riktningar, helst med varmt eller hett vatten. Börja vid de högsta punkterna i badrummet och arbeta dig ner, rengöring med en ren trasa som du har doppas i lösningen och vred. Högspänningsnätet bör vara ordentligt fuktig men inte genomblöt. Testa lösningen i en diskret plats om du avtorkning målade ytor.

•När du når golvet, skura det med trasan eller, om smutsen är envis, med en scrub pensel (hoppa över detta steg om golven har heltäckningsmatta). Arbeta dig ut ur badrummet och låt det torka. När badrummet torkning, torka av de objekt som du har tagit ut ur badrummet med rengöringsvätska--mix ny lösning om det har blivit överdrivet smutsig från din föregående steg.

•När badrummet är torr, ta desinficerande spray, som Lysol, och applicera ett tunt lager på ytor som är ofta berört, som toalettsitsar, handtag och kranar. Använda glasrengöringsmedel att skrubba speglar och krom fixturer. När Lysol har torkat, ersätta de artiklar du bort i det första steget.

Tips & varningar

  • Kom ihåg att rengöra de ställen du inte ser--under kranar och under locken på toaletter, t.ex.