Hur man delar Yarrow

Hur man delar Yarrow

Rölleka är en typ av blommande örtartad växt känd under det vetenskapliga namnet Achillea millefolium. Nästan 100 arter av rölleka finns i skog och äng miljöer runt om i världen, och många odlas som prydnadsväxter för deras gråaktig green, ormbunke-liknande bladverk och täta kluster av små blommor. Yarrow växer kraftigt i även den fattigaste jord, skicka upp en fördelande massa blad längs många underjordiska rhizomer, som gynnas av tillfällig uppdelning. Dela upp eller dela upp rölleka ger ett enkelt sätt av förökningsmaterial nya, och det också hjälper till att hålla växten friska och förhindrar att den överskridande dess säng.

Instruktioner

•Välj en del av en hälsosam, väletablerade yarrow att dela. Välj en sektion mäta minst 2 fot av 2 fot att skapa fyra nya växter, eller Välj en större eller mindre område beroende på hur många växter du vill skapa.

•Outline yarrow uppdelningen av arbetar spetsen på en spetsig spaden i marken runt kanten på det. Sätt spaden minst 6 inches djupt så att rötterna blir ojordade utan betydande skador eller brott.

•Arbetar odla gaffel under yarrow division med skyffeln markerar. Försiktigt bända det ur marken och ställ den på en stor, platt arbetsyta i skuggan.

•Kapa yarrow uppdelningen i inkvarterar med en trädgårdsarbete kniv. Se till att varje avdelning har en lika stor del av rötter. Lämna den split yarrow i skuggan medan du förbereder den nya plantering webbplatsen.

•Välj en ny plantering webbplats för yarrow divisionerna. Välj en plats med full sol under större delen av dagen och jord som rinner lätt.

•Dig en plantering hål för varje yarrow division. Space hålen 20 inches isär och göra dem två gånger storleken på jordklumpen.

• Fyll botten av plantering hål med lös jord och låg yarrow uppdelningarna inne. Se till att basen av stjälkarna är jäms med ytan av sängen. Fyll i runt jordklumpen och sprida en 1/4-tums djupa lager av marken runt basen av rölleka anläggningen. Packa jorden med händerna.

•Water yarrow växterna till ett djup av 2 inches varje 10 dagar för den första månaden att hjälpa dem att få etablerat, sedan minska vatten till 1 tum var två veckor därefter.