Hur man delar marksten

Hur man delar marksten

Dela en asfaltläggare är nödvändig när en fullstor paver inte passar in i en lucka i en uteplats eller väg installation. Skillnaden uppstår ofta vid kanterna av design där en asfaltläggare exakt steg eller måste passa utanför hörnen av en fastighet. Några uteplats mönster använder split marksten som hela mönstret och Använd skär bitar för att ge en slumpmässig konfiguration. Det är viktigt att veta hur man effektivt delar en asfaltläggare för att förhindra tid och material slöseri när en asfaltläggare bryter på fel ställe på grund av felaktig tillämpning av kraft.

Instruktioner

•Använd ett måttband för att mäta det utrymme som kräver en split paver. Subtrahera bredden på lederna mellan kanten av asfaltläggare och dess neighboring paver behövs.

•Pour ut en bädd av sand på marken för att dämpa asfaltläggare och hindra den från att studsa när du delar det. Använd en vass penna och en rak kant och dra en linje över innanlåret av asfaltläggare där du vill ha till split med mätningarna i steg 1.

•Angle linjen i på sidan kanter så att du tar bort något mer av asfaltläggare än du behöver, eftersom sådan passar paver lättare. Vänd på asfaltläggare och gå upp sidan linjer över paver ryggen. Vänd asfaltläggare.

•Placera paver-delning mejseln på raden till höger paver, och vinkelrätt till den. Hit mejsel butt med en 2-lb. klump hammare med liten kraft för att göra mål linjen. Flytta mejseln till vänster sida av asfaltläggare anpassa det till linjen, och med samma slå det med klump hammare att göra mål linjen.

•Arbetar dig till centrum av paver med hjälp av alternativa höger och vänster sida poängsättning av linjen. Värdering sidan kanten linjer nästa med en träff på mejseln paver-delning. Värdering på baksidan sist av alla med samma metod som asfaltläggare ansikte.

•Upprepa scoring förfarandet återigen tillämpa lika kraft på varje slag med hammaren. Fortsätta att gå igenom hela scoring förfarande tills paver splittringar. Trimma utskjutande delar av paver från split kanten med sten mejseln och klump hammare för att knapra små bitar av paver bort till kanten jämn.

Tips & varningar

  • Bära skyddsglasögon när dela en asfaltläggare för att undvika skador från paver scalpings.