Hur man byter T12 med T10 lysrör

Hur man byter T12 med T10 lysrör

"T" är associerad med ett lysrör representerar diameter röret. Varje T representerar 1/8 tum, så en T8 ljus är 1 tum i diameter, medan en T12 ljus är 1-1/2 inches i diameter. T8, T10 och T12 rör, trots att det är lite olika i storlek, alla har samma slutet kontakterna, så kommer de att alla får plats i samma fluorescerande fixturer. T12 och T10 ljus också använda den samma barlast, som är i huvudsak en induktor, så det finns inget på fixturen som du måste ändra för att ersätta en T12 tub med en T10 tub.

Instruktioner

•Vrid ljuset av och låt den svalna i några minuter.

•Få på stege och ta bort locket till din fluorescerande armatur. Varje fixtur kommer att ha ett annat sätt att komma åt den, men de flesta kommer att ha en spärr på ena sidan som håller locket på plats. Flip låset och omslaget kommer att svänga ner. Andra omfattar wrap runt fixturen och kommer ni att bända upp locket på sidorna.

•Grab T12 ljus som du vill ta bort och vrida den tills du kan se en metall kontakt i ett av facken i slutet av ljuset. Dra ner på fluorescerande ljus att ta bort det från platsen. När den första kontakten är ute, kan du behöva vicka det lite för att få den andra.

•Ta bort T12 lysrör från fixturen. På vissa matcher, kan du behöva infoga kontakterna på ena änden av ljuset i små hål på sidan av fixtur för att kunna svänga i andra änden ner. Du kan ta bort ljuset från fixturen.

•Bring din T10 tunnelbanan upp till armaturen. Placera en av kontakterna direkt under varje slot på ändarna av fixturen. Om du hade att vinkla T12 röret för att få det ur fixturen, måste du göra samma sak för att få T10 ljuset i.

•Tryck upp på T10 ljus att tvinga kontakterna in i springan, rotera sedan röret att låsa den på plats.