Hur man byter Storm dörren hårdvara

Storm dörrar är en viktig del av ett weatherized hem och väl fungerande hårdvara är nyckeln till att upprätthålla en effektiv väder-tät förslutning. Ersätta storm dörren hårdvara kan göras med enkla verktyg för hushållet. Här är några tips för att ersätta de två vanligaste delarna, handtag och closers, med endast en skruvmejsel.

Instruktioner

•Ta bort skruven mittemot tummen knappen. De är vanligtvis en phillips huvud skruv, även om äldre handtag kan ha vanliga skruvar. Hitta och ta bort behållande skruvar. Handtaget ska dra bort från dörren lätt. Hålla skruven eftersom du det för jämförelse. Lämna ursprungliga anfallare plattan på plats om det verkar bruten.

•Ta bort närmare. Öppna dörren hela vägen och skjut hold-öppen bricka mot baksidan av pneumatiska cylindern att hålla det på plats. Ta bort behållande pins ligger i ändarna av närmare, ansluta dem till dörr-och-jam parentes. Använd en skruvmejsel för att ta bort fästena från dörren och sylt.

•Var gammal hårdvara med dig till järnhandeln för jämförelse. För att underlätta byte, köpa ett handtag och närmare så nära originalet som möjligt. Längd och fäste skruv mönster för kontroll för en match.

•Installera nytt storm handtaget. Ta bort handtaget bör avslöja tre hål i dörren. Följ anvisningarna som följde med din nya handtag för bästa resultat. Här är grunderna: montera tummen spärren om det behövs innan du monterar det till dörr. Passar båda bitarna ihop och dra åt skruvarna tillbaka till ursprungliga hål. Om det finns skador som kräver handtaget flyttas, eller om dornavstånd är olika orsakar handtaget inte att passa, se tillverkarens anvisningar för detaljerna på hur till sätta din nya handtag.

•Kontrollera anfallaren för korrekt funktion och se till att dörren tätning ordentligt. Justera eller byta ut anfallaren som behövs. Vanligtvis är det installerat med två skruvar på toppen och botten. Om anfallaren verkar vara i gott skick men inte gör dörren tätning, Lossa skruvarna och justera. Dra åt dem tillbaka med anfallaren i ny position. Justera tills porten stängs utan att ha dras stängd. För att ersätta strejkande, ta bort skruvarna och anfallare. Placera den nya anfallaren och ersätta skruvarna.

•Installera nytt storm-dörren närmare. Använda befintliga skruvhålen, bifoga de nya fästena. Bifoga närmare till sylt fästet med behållande pin och dra dörren stängd. Bifoga närmare dörren fästet och testa. Om dörren öppnas och stängs bra, är ditt jobb gjort. Om det är för fort eller för långsamt, gå till nästa steg.

•Justera närmare. Hitta phillips-head skruven i mitten av dörren slutet av pneumatiska cylindern. Vrid det medurs om dörren slående eller stänga för fort. Vrid den moturs om den stängs för långsamt. Testa och justera tills nöjd.