Hur man byter skärmen i Storm Windows

Om ditt hem eller lägenhet är utrustad med den äldre stilen "storm windows", med i bilden upp glas och skärmen sektioner, kan du behöva ersätta en trasig skärm; kanske din katt eller hund gjorde ett nummer på det, eller kanske en av de andra familjemedlemmarna?

Instruktioner

•Ta bort skärmen från fönstret storm:

Beroende på viss stil och design av din storm windows, varierar borttagningen av skärmen segmentet.

Försiktigt ta avsnittet skärmen ut och ta med till din arbetsplats.

•Ta bort det gamla skärm materialet:

Titta på skärmen ramen för att hitta den gummi beading som håller skärmen materialet på ramen. Normalt, är den profilering ett stycke, med de två ändarna möte på ett av hörnen av ramen. Hitta de avslutar och lyft försiktigt ett slut med en liten skruvmejsel så att du kan greppa en del fast med handen.

Dra försiktigt beading från skåran, runt ramen. När bort, ta ut det gamla skärm materialet ur spåret.

•Kapa den nya skärmen:

Mät höjden och bredden på utsidan av skärmen bildrutan. Med sax eller tenn snips, skär det nya skärmen materialet till de yttre dimensionerna av utanför ramen.

Lägg ramen på ett plant och fast underlag, och placera den nya skärmen pjäsen på ramen.

•Installing den nya skärmen i fönstret storm:

Om gummi beading du bort är fortfarande i ett stycke och verkar fortfarande i gott skick, kan du sannolikt återanvändning som och spara kostnader för den nya Burkförslutningsmaskiner (även om det inte är för dyrt, i alla fall).

För att bistå med att ersätta beading tillbaka i spåret med den nya skärmen, applicera en liten mängd av WD-40 eller andra lätta smörjmedel till beading; Blöt en pappershandduk eller trasa med smörjmedlet och helt enkelt dra beading genom den våta delen av den.

Början i ena hörnet av ramen, ställa in skärmen i hörnet, placera beading över skärmen och spåret och tryck ett slutet av beading ner i spåret med skärmen under den med antingen verktyget roller (eller en liten, trubbigt verktyg såsom nål-nosed tång spets). Det kan krävas starka påtryckningar för att få den beading började, men när den är i toppform, resten blir något enklare, med verktyget roller.

Håller skärmen på plats mot ramen, fortsätter att trycka på beading och skärmen i spåret med verktyget roller, och se till att dra skärmen spänd i samma riktning du installerar profilering. Obs: Verktyget roller är normalt utrustad med två rullar; en i varje ände. En rulle har en konkav-räfflad kant för att hjälpa till att trycka beading ner in i spåret i ramen. Den andra rullen har en mjukare kant för att hjälpa till att trycka på beading mer djupt in i spåret i ramen.

•Finished produkt: följd stormen fönster!

Arbeta dig runt ramen, och dra skärmen spända samtidigt som du trycker profilering i dess spår, med båda ändarna av verktyget roller som behövs bör resultera i en prydligt installerad, ny snygg skärm, som ska pågå för länge... bara så länge som husdjur och andra familjemedlemmar är åtminstone någorlunda noga!Obs: även om du använder den gamla beading, det kommer sannolikt sträcka några som du trycker det in i spåret. Helt enkelt trimma överflödigt med sax eller razor kniv.

När profilering är tryggt tryckt i ramen, trimma överflödigt skärmen material genom att noggrant skära skärmen med en mattkniv. Obs: För bästa resultat, håll knivbladet platt mot den nya skärmen med den punkt som vetter mot utsidan av ram. Bladspetsen bör vila precis ovanför gummi beading och mot ram material. Dra bladet längs den kanten så skärmen klipper snyggt under ram ytan men fortfarande över profilering.

Tips & varningar

  • Försök tejpa den nya skärm bit på ramen för att hålla det i läge samtidigt installera profilering. Observera att installera beading och skärmen "drar nödvändigtvis" skärmen, så band kan dra gratis ibland.
  • Om den gamla gummi beading känns eller ser torra eller spruckna, ersätta den. Annars bara smörja det, och det bör vara ok att återanvända.
  • Följ alla tillverkare riktlinjer och rekommendationer för användning och hantering av verktyg, produkter eller utrustning.
  • Använd försiktighet när du arbetar med vassa verktyg som verktyget knivar eller saxar.
  • Aluminium skärm material kan punktera skinn. bära tillräckligt skydd på händer, armar, etc. för att skydda mot detta.