Hur man byter skafferi dörrar

Skafferi dörrar hålla alla dina matvaror utom synhåll för ett snyggt utseende. Om dörrarna är gamla eller trasiga, men kan det förringa ditt kök estetiska trots deras funktionalitet. Skafferi dörrar är ofta skjutdörrar eller de öppna som en normal gångjärnsdörrar. Ersätter båda typerna är möjligt med lite gör det själv kunnande. Den viktigaste delen av att ersätta dörrar är att få rätt passar för din ram.

Instruktioner

•Measure bredd och längd på dörrkarmen och Köp en dörr som passar det perfekt. Du kan antingen av en stor bit av virke och klippa det själv med en elektrisk såg eller köpa färdigskurna bitar enligt dina mått.

•Ta bort gamla dörren från skafferiet. Om det är en slagdörr, Lossa skruvarna från gångjärnet och lyft luckan från väggen. Om det är en skjutdörr, ta bort luckan från skjutbara tarmkanalen genom att dra panelen att lyfta det från spåret. Du kan behöva shimmy det upp, speciellt om den har hjul.

•Skruva hårdvara in i nya dörren. Mäta sidan av gångjärnsdörr för området gångjärnen måste installeras. Markera platsen med en blyertspenna och placera gångjärnet över dörren. Borra skruvarna i gångjärnet. För skjutdörr, placera maskinvaran upp längst till vänster och långt höger om dörren och borra det på plats. Upprepa för botten av skjutdörr.

•Fit dörren i ramen. Håll gångjärnsdörr upp till ramen och skruva fast gångjärnen i hålen. Passa skjutdörren på tarmkanalen genom att placera den övre delen i det översta spåret och sedan botten. Skjutbara maskinvaran bör knäppa in i tarmkanalen på toppen och botten av dörren och flytta fram och tillbaka smidigt.