Hur man byter insidan av en Pull kran

Hur man byter insidan av en Pull kran

En pull kran, även känd som en pull-down eller utdragbar kran, har en infällbar sprutan slangen inuti kran pip. Slangen är lång nog att dra munstycket ut från slutet av pipen att skölja din diskbänk eller rätter. En god kvalitet pull kran bör pågå i flera år, men med tiden sprickor i slangen eller träskor kan förekomma. Snarare än att installera en ny kran, överväga att reparera din gamla kranen.

Köpa nya delar

Eftersom varje kran tillverkare skiljer sig något i utformningen av deras handtag kranar, måste du köpa rätt reservdel. Kontakta tillverkaren av din kran antingen via telefon eller e-post. Företaget hjälper dig beställa den slang som bäst passar din kran och skicka dig särskilda anvisningar för reparation. Om du inte hittar information om tillverkaren av din kran, ta ett foto av kranen till en VVS-leverans butik för råd.

Gammal slang borttagning

Plast för din spruta slang bryter ner med tiden. För att ersätta den, Stäng av din vattenförsörjning och Använd en skiftnyckel för att lossa slangen från vatten linjer. Markera placeringen av vikten på slangen med en permanent spritpenna. Använd en skruvmejsel för att lossa skruvarna på vikt och sedan ta bort vikt. Dra slangen ut från pip.

Installation av ny slang

Varje tillverkare har mer specifika instruktioner om hur du installerar din nya slang, men följande kommer att ge en allmän riktlinje för processen. Lägg den gamla slangen bredvid den nya en och markera var du vill placera vikten på den nya slangen med en permanent spritpenna. Om den nya slangen inte kom med ett nytt munstycke, sätta gamla munstycket på den nya slangen. Feed slangen in i pipen. Skjut vikten på där du angett och Använd en skruvmejsel för att dra åt skruvarna för att hålla vikten på plats. Sätt tillbaka slangen till vatten linjer. Vrid långsamt tur på vattenförsörjning, kolla efter läckor som du gör så.

Igensatt munstycke

Om spray på dina dra ut kranen känns mindre kraftfull än det brukade, kan skärmen mellan munstycket och slangen vara igensatta. Stäng av din vattenförsörjning till diskbänken och sedan skruva loss munstycket från slangen. Inne i basen av munstycket hittar du en metall skärm. Ta bort skärmen och skrubba den ren med en tandborste doppad i vinäger. Byt ut skärmen och återanslut munstycket innan du slår din vattenförsörjning tillbaka på.