Hur man byter gips i ett tak hörn

Skador till ett hörn av ett tak som är byggda av gips uppstår av många skäl. En fjäderbelastad, golv till tak belysning fixtur kan ha orsakat skadan eller möjligen en VVS läcka. Oavsett orsaken till skador på taket, sparas hundratals dollar genom att göra reparationer själv istället för att ringa en professionell. En uppgift som kan verka görs skrämmande vid första titt, mer hanterlig genom ett enkelt förfarande.

Instruktioner

•Lay en droppe trasa under det skadade området att skydda golvet från skräp.

•Kapa ut den skadade delen av taket med en mattkniv. Skär en kvadrat bit tillräckligt långt över i varje riktning att exponera taket reglarna. Detta ger dig en fast yta som ska koppla en ny bit drywall.

•Measure bredd och längd på området du klippa ut med hjälp av ett måttband.

•Lay en ny bit drywall på en hård och plan yta med papper på toppen. Klipp ut en bit på mätningarna från taket. Betyg gips med en mattkniv vid första passet och sedan klippa helt igenom det med efterföljande passerar över gips.

•Fit den nya bit drywall in i hörnet av taket och fäst den till taket reglarna med 3/4-tums eller skruvar. Skruva fast skruvarna med hjälp av en borrmaskin med lite föraren installerat.

•Täcka alla sömmar av jämnt ansöker självhäftande drywall tape. Vik den drywall tape på längden och ange det till den skreva bildas mellan gips i taket och upp på väggen. Detta kommer att ligga till grund för en fyrkantig hörnet när fogmassa används.

•Släta fogmassa över alla sömmar med en 6-tums gips kniv. Applicera fogmassa med kniven med mjuka rörelser. Ta bort överflödig fogmassa genom att hålla kniven på mer av vinkel mot ytan och dra det över gemensamt förening. På sömmar där taket möter väggen, slät fogmassa på taket-sidan in i hörnet. Sedan släta fogmassa på väggen-sidan in i hörnet. Använd ett hörn av gips kniv samtidigt som fogmassa för att skapa en jämn linje. Låt gemensamt förening att torka i 24 timmar.

•Sand den reparerade område med hjälp av en gips slipning skärmen. Lätt flytta slipning skärmen över de torkade fogmassa ta bort åsar och att smälta fogmassa in resten av ytan.

•Använd ett andra skikt av gemensamma förening med en 8-tums gips kniv och låt det torka. Sand det andra programmet. Måla taket med en pensel och färg som matchar resten av taket.