Hur man byter gångjärn stift på en uppfart Gate

Hur man byter gångjärn stift på en uppfart Gate

Gates kan arbeta utan ett gångjärn stift, de fungerar bara inte mycket effektivt. Gångjärn stift är det smala cylindern av metall som glider genom hålen i gångjärnet, vilket gör det möjligt att öppna och stänga en grind utan porten faller. Gångjärn stift är normalt utan problem. Ibland, men de bli rostiga eller skadad och behöver bytas ut. Detta är vanligtvis ett projekt som även en nybörjare kan slutföra.

Instruktioner

•Ta bort den gamla gångjärn stiftet. Placera skruvmejsel vid kanten av hinge pin och knacka det lätt med hammare tills den kommer ut. Spraya på smörjmedel kan vara till hjälp om den gångjärn stiftet är gamla och rostiga. Spraya på smörjmedlet, vänta några minuter och ta bort PIN-koden. I extrema fall kan behöva du trycka på en spik mot botten av gångjärn stift och peka uppåt mot spik med hammaren.

•Kontrollera gångjärn för skador. Efter bort gångjärn stift, kontrollera gångjärnet noga att se till att det inte är skadad eller rostiga. Om det finns rost, ta bort den innan du fortsätter. Stålull kuddar och ett lösningsmedel kan användas för att ta bort rost.

•Installera nytt gångjärn stift. Placera den nya gångjärn stiftet i gångjärnet och knacka det lätt på plats med hammaren.

Tips & varningar

  • Gångjärnstapparna säljs med gångjärnet. Gångjärnstapparna är storlek beroende på storleken på gångjärnet. Se till att du får samma storlek ersättning PIN-koden genom att få samma storlek gångjärnet. Överväga att ersätta hela enheten på en gång.
  • Att ha någon hålla porten medan du ta bort och installera gångjärn stift kommer att göra jobbet enklare och spara tid.