Hur man byter galvaniserat rören bakom diskbänken i badrummet väggen

De flesta bostäder har inte galvaniserade rör för VVS i hemmet. Men äldre hus har galvaniserade rör, särskilt för avlopp, ansluter till diskhon VVS. Galvaniserade rör uppleva rostar med tiden och så småningom läcka. Ersätter galvaniserat rören bakom diskbänken i badrummet väggen måste skära in i väggen och ta bort inte bara rostiga röret utan även montering som säkrar röret till resten av VVS körningen. Det är vanligt att ersätta galvaniserat rör med PVC eller CPVC rör på grund av dess mångsidighet och att den inte rostar.

Instruktioner

Åtkomst till röret

•Vrid av vattentillförseln till huset, om läckande röret är en framledningen. Om läckande röret är avloppsröret, är det inte nödvändigt att stänga av vattnet. Om du är osäker på vilken typ av rör är läcker, stänga av den viktigaste vattenförsörjningen att vara säker.

•För en regeldetektor över väggen på varje sida av rören och lokalisera väggreglar. Markera reglarna med en penna. Spåra en rak linje ner väggen i mitten av varje stud med en blyertspenna. Mäta en fot över högsta röret och under lägsta röret. Rita raka linjer från markerar att varje stud. Detta ger dig tillräckligt med utrymme att samtidigt begränsa mängden vägg reparation nödvändigt när du byter ut röret.

•Kapa spårningsraden på väggen med en mattkniv, om väggen är gjord av gips utan kakel. Om keramiska plattor på väggen, skära igenom det och på väggen med en hand kvarn med en diamant klinga hjul. Ta bort delen av väggen runt rören.

Ta bort läcker galvaniserade rör

•Ta bort rost runt beslag på varje ände av galvaniserat röret du ersätter med en stålborste. Rosta gör koppla loss röret svårt. Att ta bort så mycket rost som möjligt med en stålborste kan svarvning av beslag. Borsta båda ändarna av beslag.

•Kapa en 6-tums delen ur centrum av läcka galvaniserade rör med kvarnen och diamant hjulet. Mest galvaniserat rör i badrummet väggen ansluter till armbågarna. Försöker ta bort röret från armbågar utan att skära kräver att ta bort röret där den kör först börjar.

• Håll armbågen montering med en rörtång och placera en annan rörtång på galvaniserat röret så nära armbågen som möjligt. Rotera dålig galvaniserat röret moturs samtidigt som du håller den Vinkelkoppling stadig. Ta bort galvaniserat röret från montering. Upprepa för den andra änden av defekta röret.

•Grab godan galvaniserat rör med en rörtång, och rotera den Vinkelkoppling motsols med den andra skiftnyckeln. Fortsätta unthreading armbågen tills den är avstängd i röret. Upprepa för motsatt armbåge montering.

Installera nya PVC eller CPVC rör

•Rengör trådar på ändarna av varje bra galvaniserat rör inne i väggen med kabeln borste. Gälla trådarna i galvaniserat röret röret knark med applikatorn på botten av kan cap. Trä den gängade sidan av slip-adapter armbågen till slutet av röret. Slip-adapter armbågen har ena änden med kvinnliga trådar och den andra änden har inga trådar. En gång hand tight, vrid armbågen med en slip-gemensamma tång tills slutet pekar i motsatt röret. Upprepa för motsatt röret.

•Measure mellan de två armbågarna med ett måttband. Vid mätning, Mät från insidan av varje armbågen på den synliga linjen. Det är där det nya CPVC eller PVC röret måste sittplats när du installerar.

•Kapa lappa av CPVC eller PVC pipe längd nödvändigt med en bågfil. Slipa skär kanten med böter-slippapper att släta kanten.

•Fit röret in i en armbåge och böja röret något i mitten för att infoga den andra änden i andra armbågen. Detta säkerställer att röret passar ordentligt före limning. När du avgöra röret är genomsågat korrekt, ta bort röret från armbågarna.

•Använd pipe primer på insidan av varje armbågar med applikatorn som kommer på botten av kan cap. Applicera primer till yttre ändarna av röret, som omfattar 4 inches i varje ände. Tillämpas en film av röret cement på insidan av armbågarna och utsidan av röret med applikatorn som följer med kan.

•Sätt in ena änden av röret i ena armbågen. Det kan krävas några vrida vänster till höger att få i slutet av röret som sittplats ända in i armbågen. Böj mitten av röret något att manövrera den andra änden till andra armbågen. Genom att vrida röret från vänster till höger inne i armbågen som behövs tills båda ändar plats inne i armbågen.

Reparera väggen

•Measure från botten av hålet till lägsta röret, och bredden på hålet. Skär en bit 1/2-tums tjock drywall att mätningarna med en mattkniv. Upprepa för upp i hålet på högsta röret.

•Säker två bitar av gips på bultarna med eller skruvar. Detta är ett sätt att ta bort gips ifall du vill komma åt rören igen.

•Aktivera den viktigaste vattenförsörjningen till huset.

Tips & varningar

  • Du måste använda CPVC för vattenförsörjning linjer.