Hur man byter fönster fönsterbräda trä

Ibland kan ett fönster väder tätning inte tillåter fukt att sippra ner i ramens trä struktur. Ibland, kommer inte att du vara medveten om problemet tills det är för sent. Regelbundna fogtätning är nyckeln till förebyggande åtgärder. När du upptäcker för sent, är ersätter fönsterbrädan inte svårt. Det går snabbt med gemensamma verktyg och billiga material.

Instruktioner

Att ta bort den gamla Sill

• Öppna fönstret skärp till toppen och spänna det på plats om det behövs. Öppna fönstret storm, om en är installerad, så högt som det går. Detta får krossbart glas ur vägen.

•Kapa runt tröskeln med en mattkniv skära tätning av gamla måla eller täta. Tröskeln är den platta som slutar mot botten av bågen och sträcker sig in i kupén. Skär mellan tröskeln och sidan sidostycken och under tröskeln mot toppen av väggen trim främre kant.

•PRY väggen trim under tröskeln med en platt bända bar från väggen till naglar dra lös. Dra naglar genom baksidan av trim med låsning tång för att bevara ansikte trim och avsätta trim för att återanvända.

•Tryck på upp fast på undersidan av tröskeln med en hammare. Fortsätt köra tröskeln fram till naglar dra lös. Bända det resten av vägen ut ur ramen, med hjälp av bända bar.

Installera en ny fönsterbräda

•Lift sill ur ramen. Ange den ovanpå en bit av tall samma tjocklek som ursprungliga, vanligtvis ¾ tum, och använda den som en mall för att markera dess kontur med en penna. Klipp ut nya tröskeln längs konturerna med en sticksåg.

•Använd en lager oljebaserad grundfärg med en pensel på ytan av den ny fönsterbräda. Låt det torka ordentligt. För färgade ramar, applicera ett lager av anslå färgar av fläcken i stället för primer. Primade sills, tillämpas på minst två skikt med halvblank latex i samma färg som bildrutan. Gälla färgade sills två strykningar av clear-gloss finish. För båda, använda långa, raka linjer och undvika körningar och droppar.

•Ställ in den nyligen färdig sill i fönsterkarmen efter yta eller färg har satt. Peka på den på plats med en träkloss och hammare. Knacka på tröskeln ända i jämnhöjd med botten på fönsterkarmen.

•Nail nya tröskeln på plats med 2-tums finish naglar och en hammare. Spikarna något under ytan med en spik punch och fyller hålen med målarens täta eller lämplig färg av wood filler.

•Byt ut trim under främre kanten av sill och spik på plats med 2-tums avsluta naglar. Täta runt kanterna på tröskeln med tydlig silikon täta.