Hur man byter ett tak om det regnar

Hur man byter ett tak om det regnar

Tyvärr är det inte säkert att ersätta ditt tak om det regnar. Även gå upp på ditt tak att titta på skadan är för farligt under en regnstorm eftersom taket kommer att vara hala, skräp kan komma i vägen och naturligtvis, ljusare och vind kan vara en allvarlig fara. Du kan dock tarp ditt tak under en paus i regnet. Presenning skyddar ditt tak tillfälligt; och när du räknar en längre paus i regnet, sedan kan du åter tak.

Instruktioner

Tarping taket

•Placera en presenning över den skadade delen av taket. Sträcka sig presenning över åsen av taket och ner på andra sidan.

•Roll upp i slutet av tarp nära den skadade delen av taket runt en lång 2-gånger-4 träbit. Spika den 2-gånger-4 att tarp och sedan spika en andra 2-gånger-4 till toppen av den första 2-gånger-4. Spika den 2-gånger-4 och tarp smörgåsen på taket med 16d naglar.

•Var den motsatta änden av tarp och rulla den runt en annan 2-gånger-4 träbit sedan spika den till takfoten av huset. Du kan behöva klippa ändarna av presenning så kanterna kommer att dras något tight.

•Placera 2-av-4 över sidorna av tarp och spika dem på taket med 7d naglar.

Byta ut taket

•Vänta tills minst tre dagar i klart väder innan du byter ditt tak. Om du aldrig har arbetat på ett tak innan, kan du ännu mer tid eller du bör överväga att anlita en professionell takläggare eftersom du arbetar med ett tight schema. Värva kapabla vänner för att hjälpa dig under tak.

•Placera en container under taket som du arbetar för att fånga bältros som du pitch dem från taket. Placera presenningar i området runt den container att skydda din gräsmatta.

•PRY upp tarp från taket med en bända bar. Sopa bort eventuellt skräp som löv och pinnar. Bänd upp gamla bältros med en spade och kasta dem in i den container medan du arbetar. Ta bort papperet som tovning och Bänd upp blinkande.

•Inspect prydnad. Leta efter områden som är skev, mjuk, hängande eller ruttna. Bänd upp dessa skadade paneler. Vanligtvis kan du prova att skära ut skadade områden snarare än ersätter hela paneler. Detta skulle spara pengar. Dock är det förmodligen snabbare att ersätta hela paneler sedan klippa ut delar av ruttnade PANELNING kräver att du installerar ytterligare rafter hängslen, och du har en begränsad fönster av tid att arbeta.

•Inköpt så många bitar av plywood paneler som du behöver byta ut de avsnitt du bort. Plywood paneler levereras i 4-av-8 ark. Köpa tak-grade PANELNING av samma tjocklek som den ursprungliga PANELNING. Du kommer också behöva beräkna området av ditt tak att bestämma kvantiteten av bältros och kände papper du behöver. För en standard sadeltak, multiplicera höjden på en sluttning med dess bredd att hitta den totala arealen av ena sidan sedan multiplicera detta tal med två för att hitta den totala arealen. Måste du konvertera området i taket i ett mått som kallas "rutor". I takläggning termer, en kvadrat är lika med 100 kvadratfot så dela upp området i taket med 100. Du kommer att behöva köpa nog kände papper och bältros att täcka hela beräknade området, plus 15 procent extra för förlust. Bältros säljs i buntar, och i genomsnitt tre buntar kommer att motsvara en ruta.

•Nail den nya paneler på plats på taket. Spika paneler i takstolarna med 10d naglar fördelade varje 6 inches på yttre sidor och varje 12 inches i hela inre av panelen.

•Nail DROPP kanten på taket i nedre kanten av varje sluttar. Space naglarna 10 inches isär. Överlappa DROPP kanterna med 1 tum där två stycken möts.

•Installera takpapp papper genom att rulla från ena änden av taket till den andra. Skär det klädde med filt papperet med en mattkniv när du når slutet av taket. Du behöver flera kurser filt papper att täcka hela taket; överlappning varje kurs, enligt din lokala byggnormer.

•Nail ner droppet kanten över kände pappret på gavelförsedda sidor av taket med 4d naglar. Gavelförsedda sidorna är sidor som inte slutar i en sluttning och bildar en 90-graders vinkel med väggen under den. Utrymme naglar varje 10 inches och överlappning två bitar av DROPP kanten en tum.

•Installera taktäckning bältros. Börja med en starter remsa längst ned i backen; Detta bör överlappa kanten av huset med 1/2-inch. Använda 4d naglar att spika starter remsan på plats. Det bör finnas en spik i varje hörn och två naglar fördelade jämnt genom mitten av remsan. Placera nästa kurs av bältros direkt över remsan för starter sedan spika varje efterföljande kurs så att det överlappar med kursen därunder.

•Shingle båda sidor av taket före spikning ridge mössor till toppen av taket med 4d naglar. Ridge mössor ska överlappa varandra med 2 eller 3 inches när du fortsätter ner åsen.

Tips & varningar

  • Om du har en hip tak, måste du beräkna området olika för takmaterial än för en gavel. Vissa hip tak ha sidor som är formade som trianglar. Att hitta området av en triangel, multiplicera höjden av bredden och dividera med två. Andra hip tak ha trapezoid-formade sluttningar. För att hitta området i en parallelltrapets, Lägg ihop längden på toppen av längden på botten, multiplicera det beloppet med höjden sedan dividera med två. När du har hittat området i alla fyra sidor, lägga dem tillsammans för det sammanlagda området av taket.
  • Försöker igen taket ditt hus, under en paus i regnet, har avsevärda risker. Om det regnar oväntat under processen, kommer du inte att kunna slutföra takläggning jobb tills regnet har slutat. Om det regnar när ditt hem utsätts för elementen, kunde du göra stor skada till ditt hus. Nytt tak, under en period av tveksamt väder, bör endast göras om du känner att taket inte kan vara genom nästa stormen.