Hur man byter en trasig säkring

Nästa gång någon vänder på hårtork, mikrovågsugn och brödrost ugn på en gång och skickar förberedas ditt hus kretsar i en tizzy. Om du bor i ett äldre hus med elektriska kretsar skyddas av säkringar, hålla ersättare i handen.

Instruktioner

Identifiera och testa en trasig säkring

•Öppna dörren till din tjänst panel och granska den med en ficklampa att identifiera blåst säkringen. Lamporna är vanligtvis på 15-A kretsar. Kärlen kan vara antingen 15 A (för 14-gauge ledningar) eller 20 A (för 12-gauge ledningar). En stor fast apparaten, som en elektrisk räckvidd eller en varmvattenberedare, bör ligga på en egen krets, skyddas av säkringar som anges av apparaten tillverkaren (se fastställa apparatens typskylten för amp krav). Dessutom skydda en eller flera huvudsakliga säkringar servicerader som kommer från din power utility.

•För ljus och kärl kretsar, leta efter en paus eller svärtade området synlig genom glaset på en skruv-in kontakt säkring. Om alla säkringarna ser bra, identifiera säkringen enligt krets etikett (karta) tryckt på dörren eller bredvid varje säkring.

•Om kretsarna som inte mappas, leta upp säkringen genom trial and error: ta bort säkringarna en i taget och antingen infoga en ny säkring av att testa banan, eller röra en kontinuitet testare att säkringens tips och klippet till sin gängade axel spetsig sond. Om testaren inte lyser, är säkringen dåligt.

•För fuse block, som skyddar en elektrisk spis och huvudsakliga krets, drar rakt ut på handtaget, ta sedan bort enskilda patron säkringarna från blocket med en patron-fuse avdragare. Testa säkringarna med kontinuitet testare genom sondering de två ändarna.

Installera en ny säkring

•Skruva i en ny plug säkring, eller installera en ny bläckpatron säkring säkringsblocket och tryck på blocket igen. Ersättning ska alltid ha samma betyg som originalet.

•Om alla kretsar har slutat arbeta, ta bort och testa patronen säkringar i huvudsäkring blocket, vanligtvis ligger överst till vänster (ibland det återförs med kaminen kretsen längst upp till höger). Ersätta några felaktiga sådana.

Ersätta en säkringshållare

• Mer ofta än inte problemet med patron säkringar är relaterade till lös klipp eller nitar i fuse rutan, inte säkringen själv eller säkringsblocket. Kassetten för en felaktig eller har en elektriker göra andra nödvändiga reparationer.

Tips & varningar

  • Håll alltid en ficklampa händig om lamporna nära panelen krets inte fungerar. Det kan vara mycket farligt att känna sig.
  • Testa testare genom att röra vid sonden till klippet så att ljus lyser.
  • Om en säkring elementet bränns i mitten och ändarna är intakt, är en överbelastad krets orsaken. Ta bort apparaten från denna krets.
  • Om elementet verkar ha exploderat och har svartnat på undersidan av glaset, är en kort fel. Undersöka orsaken till kort på apparaten, kärl eller ledningar.
  • Ett kretskort med säkringar drog ut är farliga--du riskerar att potentiellt livshotande chocktillstånd. Använd stor omsorg och aldrig in något men en säkring i öppna utrymmen.