Hur man byter en ruttnade fönster fönsterbräda exteriör

Hur man byter en ruttnade fönster fönsterbräda exteriör

Träfönster har en fönsterbräda, som ligger i botten på fönsterkarmen. Denna botten fönsterbrädan håller ut insekter, små gnagare och väder element från att komma in i hemmet eller byggnad. När dessa fönsterbrädor blir exponerade för fukt, börjar trä som ruttna. Detta ruttnande trä kommer att locka termiter och insekter. Ersätter denna ruttnade fönsterbrädan tar en minimal mängd verktyg och tid.

Instruktioner

•Sätt en mattkniv i sömmarna mellan trä trim och fönsterkarmen. Skär täta på utsidan av fönsterkarmen med en mattkniv. Bänd trä trim från fönsterkarmen med bända bar. Ta bort alla naglar i trä trim hjälp vass tång. Skada inte träpaneler med verktyget kniv eller bända bar, eftersom det kommer att bytas ut senare.

•Säker fönstret i upphöjd och öppet läge. Använd den bända bar för att bända ruttnande fönsterbrädan bort. Ta bort ruttnade fönsterbrädan i ett komplett stycke att använda som en mall för ersättning tröskeln. Klipp av någon utstickande spikar eller skruvar som kommer ur fönsterkarmen med en bågfil.

•Välj ett nytt trä fönsterbrädan som har samma tjocklek som ruttnade tröskeln. Lägga nya tröskeln på en plan yta, och placera den ruttnade fönster fönsterbräda pjäsen på den nya trä. Använd en penna för att spåra konturerna av gamla fönsterbrädan till den nya träbit.

•Kapa ut spårade konturerna med en sticksåg. Runda av skarpa kanter av nya fönsterbrädan med sandpapper. Slipa nya fönsterbrädan tills ytan är jämn och fri från alla trä utskjutande delar.

•Använd en päls av trä sealer med en pensel. Se tillverkarens anvisningar på torktiden och rekommenderade antalet rockar. Detta extra lager av skydd hjälper nya fönsterbrädan från blir ruttnade från vatten.

•Ställ in nya fönsterbrädan på sin angivna plats. Hammer galvaniserat efterbehandling naglar i nya fönsterbrädan, säkra den till fönsterkarmen.

•Countersink alla efterbehandling spika huvuden ytterligare inom fönsterbrädan med en spik punch och hammare. Använda hammaren att peka på spiken punsch på efterbehandling naglarna tills nageln huvudet sjunker under ytan av trä.

•Tryck en liten mängd trä kitt, i en matchande färg, till den avslutande spika hål. Se trä kitt instruktioner på tork tid behövs före slipning. Sand varje plats av trä kitt med en bit sandpapper.

•Fyll någon kring luckor inom fönsterbrädan och ram med yttre täta. Kan yttre täta torka helt.