Hur man byter en PEX ventil

PEX rör är ett flexibelt rör tillverkade av tvärbunden polyeten, används för vattenförsörjning linjer i nyare bostäder. Till skillnad från CPVC eller koppar rör, inget lim eller lödning är nödvändigt att installera det på plats. PEX ventiler, eller beslag, tryck i slutet av röret och säkras med crimp ringar som dras åt på plats. Ersätter en passande först måste skära ut gamla crimp ringen innan du installerar en ny. Beslag, dock kan användas flera gånger.

Instruktioner

•Kapa av befintliga montering genom att placera PEX röret i käftarna på en rörsågen, nära till. men inte över, montering. Pressa fräs handtagen tillsammans att skära igenom PEX röret.

•Justera verktyget decrimping ratten till storleken på PEX rör du arbetar med, antingen 1/2, 3/4 eller 1 tum. Sätt in den decrimper platt-formade käken i slutet av montering. Pressa den decrimper handtag tillsammans: den decrimper skarpa käken kommer att driva på crimp ringen, skära igenom. Öppna den decrimper jaws, flytta crimp ringen runt 180 grader, och pressa den decrimper handtag tillsammans. Crimp ringen kommer att antingen ramlar av eller lätt tas bort för hand.

•För en ny crimp ring över avsluta av PEX röret. Tryck ned 2 inches från slutet. Tryck montering i slutet av röret, att se till att den passande axeln rör vid slutet av röret. Glida crimp ringen tillbaka mot montering, så att det finns en 1/8-tums lucka mellan den passande axel och crimp ring.

•Öppna crimp ring verktygets käftar och placera crimp ringen i käkarna så att verktyget är i 90 graders vinkel till montering. Pressa verktygets handtag tillsammans. Dra isär verktygets handtag och ta bort verktyget crimp ring.

• Tryck installerade crimp ringen i båda fack för en "go/no go" mätare. Den träda "gå" facket, men inte "inte gå" slot. Om dessa två saker inte händer, crimp ringen har inte installerats korrekt och måste tas bort och installeras igen.