Hur man byter en On/Off knapp på Jacuzzi

Kraften ("strömbrytare") på bubbelbad bubbelpool-märke aktiverar den motor som pumpar vatten genom jets på högt tryck för att skapa "hot tub" upplevelse. Om du äger en Jacuzzi och växeln är defekt, kan du ersätta den med de liknande förfaranden som gäller för en strömbrytare på någon apparat, med mindre skillnader. Här hittar du en ersättning på/bort strömbrytare på en pool/spa leverans butik eller Välj järnhandeln. Det är möjligt du redan har de verktyg du behöver installera växeln.

Instruktioner

•Gå till säkringsdosan och resa kretsbrytaren att avbryta elkraft till badtunnan Jacuzzi-märke.

•Öppna locket på den Jacuzzi elektrisk kopplingsdosa--detta vanligtvis finns bredvid jacuzzin om det används utomhus och kan kräva skruvarna tas bort först med hjälp av en stjärnskruvmejsel. Resa på huvudströmmen spaken (från "på" till "Off") i rutan och stäng locket. Ignorera alla steg 2 om jacuzzin används inomhus, eftersom det finns ingen elektrisk kopplingsdosa.

• Öppna Sidopanelen längst ned i jacuzzin--du kan behöva ta bort skruvarna först med en stjärnskruvmejsel. Vrid ventilerna vatten inne i panelens medurs tills du känner motstånd.

•Ta bort skruvarna från runt växeln med hjälp av en Phillips juvelerare skruvmejsel eller en Torx skruvmejsel--vilken typ av skruvmejsel du behöver kommer att bestämmas av modellera av jacuzzin. Placera skruvarna i fickan så att de inte går vilse. Dra panelen switch från runt växeln. Placera panelen switch åt sidan.

•Ta bort skruvarna från varje sida av växeln med antingen en JUVELERARAFFÄR Phillips skruvmejsel eller en Torx skruvmejsel. Placera skruvarna i fickan så de inte går vilse. Dra i spaken från jacuzzin.

•Lossa skruvarna på baksidan av switchen med en JUVELERARAFFÄR Phillips skruvmejsel. Varva ner kablarna från skruvarna, noterar där varje tråd är insvept. Avyttra växeln på rätt sätt.

•Lossa skruvarna på baksidan av ersättande växla med den JUVELERARAFFÄR Phillips skruvmejsel. Vind i ändarna av ledningarna runt skruvarna på samma sätt som de var på växeln som du har avyttrats. Dra åt skruvarna.

•Placera ersättande växla i jacuzzin så att den upptar samma position som andra växeln gjorde. Bifoga switch skruvarna som du placerat i din ficka till växeln. Placera panelen switch över växeln. Sätt tillbaka panelen skruvarna.

•Vrid vattnet ventiler moturs fyra till fem gånger. Placera sidopanelen tillbaka på jacuzzin och sätt tillbaka några skruvar. Resa växeln i elektriska junction-boxen tillbaka till "På" och stäng locket och sätt tillbaka några skruvar--om det finns ingen elektrisk kopplingsdosa, ignorera det här steget. Återställa makt till jacuzzin från säkringsskåpet.

Tips & varningar

  • Tape säkringsdosan avslutades med silvertejp så att ingen kan komma åt det medan du arbetar på switchen.
  • Aldrig, någonsin arbeta på någon apparat eller anordning samtidigt som den har El flödar till det.